Makaron 4 sery przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron 4 sery

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

195 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

175 osób wydrukowało

Pobierz pdf

325 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 gramów

1 sztuka

60 gramów

60 gramów

300 gramów

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

1 szklanka

2 sztuki

0.5 pęczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Na margarynie podsmaż drobno pokrojoną cebulę, aż zbrązowieje. Następnie wlej szklankę wody, śmietankę i dodaj kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Dokładnie wymieszaj sos rózgą i doprowadź do wrzenia.

Makaron 4 sery  - Krok 1

Krok 2

Teraz zmniejsz ogień, dodaj pokruszone sery i mieszaj, aż się rozpuszczą. Dodaj szczyptę kurkumy i świeżo mielony pieprz.

Makaron 4 sery  - Krok 2

Krok 3

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu.

Makaron 4 sery  - Krok 3

Krok 4

Po ugotowaniu odcedź go i natychmiast przełóż do sosu. Szybko wymieszaj i od razu podawaj. Po wierzchu posyp listkami tymianku i posiekanym koperkiem. Jeśli po dodaniu makaronu sos będzie zbyt gęsty, możesz dolać odrobinę wody z gotowania makaronu.

Makaron 4 sery  - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Marta Kowalska

    Marta Kowalska , 09.12.2021

    Gotuje najpierw makaron w między czasie robię sos dodaje masło do sosu sól pieprz i pietruszkę posiekaną i jak wszystko się ugotuje to makaron dodaje do sosu i mieszam razem

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron 4 sery  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron 4 sery  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron 4 sery  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron 4 sery  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron 4 sery  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron 4 sery  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron 4 sery  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron 4 sery  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Makaron 4 sery Makaron 4 sery

Makaron 4 sery to prawdziwa uczta dla podniebienia. Potrawa idealnie sprawdzi się jako propozycja obiadowa oraz kolacyjna. Danie jest proste w przygotowaniu, a jego wyborny smak zachwyci niejednego smakosza. Przygotujesz je w dwóch prostych krokach. Zacznij od sosu. Na margarynie podsmaż drobno posiekaną cebulę. Dodaj do niej szklankę wody, śmietankę i bulionetkę warzywną Knorr. Wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Po chwili zmniejsz ogień i dodaj pokruszone sery. Podkręć smak aksamitnego sosu szczyptą orientalnej kurkumy i świeżo mielonym pieprzem. Drugi krok to makaron. Wybierz swój ulubiony i przygotuj go według wskazówek na opakowaniu. Kiedy już będzie gotowy przełóż go do sosu i dokładnie wymieszaj. Na koniec posyp potrawę świeżym tymiankiem i koperkiem. Zioła idealnie podkreślą smak tego wyrazistego i kremowego dania. Pycha!