Makaron 4 sery

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

157 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

144 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

227 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 gramów

1 sztuka

60 gramów

60 gramów

300 gramów

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

1 szklanka

2 sztuki

0.5 pęczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na margarynie podsmaż drobno pokrojoną cebulę, aż zbrązowieje. Następnie wlej szklankę wody, śmietankę i dodaj kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Dokładnie wymieszaj sos rózgą i doprowadź do wrzenia.

Makaron 4 sery  - Krok 1

Krok 2

Teraz zmniejsz ogień, dodaj pokruszone sery i mieszaj, aż się rozpuszczą. Dodaj szczyptę kurkumy i świeżo mielony pieprz.

Makaron 4 sery  - Krok 2

Krok 3

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu.

Makaron 4 sery  - Krok 3

Krok 4

Po ugotowaniu odcedź go i natychmiast przełóż do sosu. Szybko wymieszaj i od razu podawaj. Po wierzchu posyp listkami tymianku i posiekanym koperkiem. Jeśli po dodaniu makaronu sos będzie zbyt gęsty, możesz dolać odrobinę wody z gotowania makaronu.

Makaron 4 sery  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron 4 sery  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron 4 sery  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron 4 sery  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron 4 sery  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron 4 sery  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron 4 sery  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron 4 sery  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Makaron 4 sery Makaron 4 sery

Makaron 4 sery to prawdziwa uczta dla podniebienia. Potrawa idealnie sprawdzi się jako propozycja obiadowa oraz kolacyjna. Danie jest proste w przygotowaniu, a jego wyborny smak zachwyci niejednego smakosza. Przygotujesz je w dwóch prostych krokach. Zacznij od sosu. Na margarynie podsmaż drobno posiekaną cebulę. Dodaj do niej szklankę wody, śmietankę i bulionetkę warzywną Knorr. Wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Po chwili zmniejsz ogień i dodaj pokruszone sery. Podkręć smak aksamitnego sosu szczyptą orientalnej kurkumy i świeżo mielonym pieprzem. Drugi krok to makaron. Wybierz swój ulubiony i przygotuj go według wskazówek na opakowaniu. Kiedy już będzie gotowy przełóż go do sosu i dokładnie wymieszaj. Na koniec posyp potrawę świeżym tymiankiem i koperkiem. Zioła idealnie podkreślą smak tego wyrazistego i kremowego dania. Pycha!