
Składniki
60 gramów
1 sztuka
60 gramów
60 gramów
300 gramów
1 łyżka
1 sztuka
2 łyżki
1 szklanka
2 sztuki
0.5 pęczka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Na margarynie podsmaż drobno pokrojoną cebulę, aż zbrązowieje. Następnie wlej szklankę wody, śmietankę i dodaj kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Dokładnie wymieszaj sos rózgą i doprowadź do wrzenia.

Krok 2
Teraz zmniejsz ogień, dodaj pokruszone sery i mieszaj, aż się rozpuszczą. Dodaj szczyptę kurkumy i świeżo mielony pieprz.

Krok 3
Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu.

Krok 4
Po ugotowaniu odcedź go i natychmiast przełóż do sosu. Szybko wymieszaj i od razu podawaj. Po wierzchu posyp listkami tymianku i posiekanym koperkiem. Jeśli po dodaniu makaronu sos będzie zbyt gęsty, możesz dolać odrobinę wody z gotowania makaronu.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Makaron 4 sery
Makaron 4 sery to prawdziwa uczta dla podniebienia. Potrawa idealnie sprawdzi się jako propozycja obiadowa oraz kolacyjna. Danie jest proste w przygotowaniu, a jego wyborny smak zachwyci niejednego smakosza. Przygotujesz je w dwóch prostych krokach. Zacznij od sosu. Na margarynie podsmaż drobno posiekaną cebulę. Dodaj do niej szklankę wody, śmietankę i bulionetkę warzywną Knorr. Wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Po chwili zmniejsz ogień i dodaj pokruszone sery. Podkręć smak aksamitnego sosu szczyptą orientalnej kurkumy i świeżo mielonym pieprzem. Drugi krok to makaron. Wybierz swój ulubiony i przygotuj go według wskazówek na opakowaniu. Kiedy już będzie gotowy przełóż go do sosu i dokładnie wymieszaj. Na koniec posyp potrawę świeżym tymiankiem i koperkiem. Zioła idealnie podkreślą smak tego wyrazistego i kremowego dania. Pycha!