Makaron w migdałach z serem i ziołami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron w migdałach z serem i ziołami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

202 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

68 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

75 gramów

1 łyżka

15 dekagramów

3 sztuki

200 mililitrów

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wodę w garnku i ugotuj makaron al dente.

Makaron w migdałach z serem i ziołami  - Krok 1

Krok 2

Fix Knorr zmieszaj z wodą i śmietanką. Następnie zagotuj. Dodaj starte na tarce oba sery i mieszaj, aż się rozpuszczą.

Makaron w migdałach z serem i ziołami  - Krok 2

Krok 3

Teraz dodaj do sosu makaron. Całość dokładnie wymieszaj i natychmiast podawaj. Po wierzchu posyp prażonymi migdałami i listkami bazylii.

Makaron w migdałach z serem i ziołami  - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Darek Grzelecki

    Darek Grzelecki , 23.12.2019

    moje

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron w migdałach z serem i ziołami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron w migdałach z serem i ziołami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron w migdałach z serem i ziołami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron w migdałach z serem i ziołami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron w migdałach z serem i ziołami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron w migdałach z serem i ziołami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron w migdałach z serem i ziołami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron w migdałach z serem i ziołami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej