Makaron w migdałach z serem i ziołami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Makaron w migdałach z serem i ziołami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

198 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

65 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

75 gramów

1 łyżka

15 dekagramów

3 sztuki

200 mililitrów

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wodę w garnku i ugotuj makaron al dente.

Makaron w migdałach z serem i ziołami  - Krok 1

Krok 2

Fix Knorr zmieszaj z wodą i śmietanką. Następnie zagotuj. Dodaj starte na tarce oba sery i mieszaj, aż się rozpuszczą.

Makaron w migdałach z serem i ziołami  - Krok 2

Krok 3

Teraz dodaj do sosu makaron. Całość dokładnie wymieszaj i natychmiast podawaj. Po wierzchu posyp prażonymi migdałami i listkami bazylii.

Makaron w migdałach z serem i ziołami  - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Darek Grzelecki

    Darek Grzelecki , 23.12.2019

    moje

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron w migdałach z serem i ziołami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron w migdałach z serem i ziołami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron w migdałach z serem i ziołami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron w migdałach z serem i ziołami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron w migdałach z serem i ziołami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron w migdałach z serem i ziołami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron w migdałach z serem i ziołami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej