Makaron w migdałach z serem i ziołami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron w migdałach z serem i ziołami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
217 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

92 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

75 gramów

100 gramów

15 dekagramów

3 sztuki

200 mililitrów

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wodę w garnku i ugotuj makaron al dente.

Makaron w migdałach z serem i ziołami  - Krok 1

Krok 2

Fix Knorr zmieszaj z wodą i śmietanką. Następnie zagotuj. Dodaj starte na tarce oba sery i mieszaj, aż się rozpuszczą.

Makaron w migdałach z serem i ziołami  - Krok 2

Krok 3

Teraz dodaj do sosu makaron. Całość dokładnie wymieszaj i natychmiast podawaj. Po wierzchu posyp prażonymi migdałami i listkami bazylii.

Makaron w migdałach z serem i ziołami  - Krok 3
3

Opinie o przepisie

  • A

    A , 02.04.2023

    Ile to jest "1 łyżka" sera pleśniowego?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Darek Grzelecki

    Darek Grzelecki , 23.12.2019

    moje

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron w migdałach z serem i ziołami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron w migdałach z serem i ziołami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron w migdałach z serem i ziołami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron w migdałach z serem i ziołami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron w migdałach z serem i ziołami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron w migdałach z serem i ziołami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron w migdałach z serem i ziołami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron w migdałach z serem i ziołami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Makaron w migdałach z serem i ziołami Makaron w migdałach z serem i ziołami

Zagotuj wodę w garnku i ugotuj makaron al dente.