Gulasz rybny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz rybny

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

2

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 sztuki

2 sztuki

2 gramy

40 gramów

40 gramów

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę opłucz i osusz. Oprósz Naturalną Marynatą do ryb Knorr. Pokrój w dość grubą kostkę i obtocz w mące.

Krok 2

Czosnek drobno posiekaj, szalotki poprzekrawaj na pół. Paprykę pokrój na dość duże kawałki. Umyte pomidory pokrój na średniej wielkości kawałki. Oliwki i kapary wyjmij z zalewy i pozostaw, by obciekły.

Krok 3

Na rozgrzaną oliwę wrzuć kawałki ryby, używając dość dużej patelni i smaż około 5 minut, tak by ryba nabrała złotego koloru.

Krok 4

Rybę zdejmij z patelni, a wrzuć na nią pokrojony czosnek, paprykę oraz szalotki.

Krok 5

Gotowy bulion dodaj do warzyw, wrzuć pomidory i kawałki dorsza. Wszystko gotuj ok 5 minut. Danie posyp na koniec oliwkami i kaparami.

Krok 6

Delikatnie wszystko podsmaż. Dopraw delikatnie pieprzem i solą. Dodaj przecier pomidorowy i liście laurowe, przemieszaj.

Krok 7

0,5 lt. wody zagotuj i rozprowadź w niej kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz rybny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz rybny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz rybny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz rybny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz rybny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz rybny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz rybny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz rybny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców. Każdy, kto tylko raz spróbuje tej słodyczy, wie, że wobec tego smaku nie można być obojętnym.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej