
Składniki
400 gramów
2 sztuki
2 sztuki
2 gramy
40 gramów
40 gramów
2 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę opłucz i osusz. Oprósz Naturalną Marynatą do ryb Knorr. Pokrój w dość grubą kostkę i obtocz w mące.
Krok 2
Czosnek drobno posiekaj, szalotki poprzekrawaj na pół. Paprykę pokrój na dość duże kawałki. Umyte pomidory pokrój na średniej wielkości kawałki. Oliwki i kapary wyjmij z zalewy i pozostaw, by obciekły.
Krok 3
Na rozgrzaną oliwę wrzuć kawałki ryby, używając dość dużej patelni i smaż około 5 minut, tak by ryba nabrała złotego koloru.
Krok 4
Rybę zdejmij z patelni, a wrzuć na nią pokrojony czosnek, paprykę oraz szalotki.
Krok 5
Gotowy bulion dodaj do warzyw, wrzuć pomidory i kawałki dorsza. Wszystko gotuj ok 5 minut. Danie posyp na koniec oliwkami i kaparami.
Krok 6
Delikatnie wszystko podsmaż. Dopraw delikatnie pieprzem i solą. Dodaj przecier pomidorowy i liście laurowe, przemieszaj.
Krok 7
0,5 lt. wody zagotuj i rozprowadź w niej kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej