Gulasz rybny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz rybny

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

2

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 sztuki

2 sztuki

2 gramy

40 gramów

40 gramów

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę opłucz i osusz. Oprósz Naturalną Marynatą do ryb Knorr. Pokrój w dość grubą kostkę i obtocz w mące.

Krok 2

Czosnek drobno posiekaj, szalotki poprzekrawaj na pół. Paprykę pokrój na dość duże kawałki. Umyte pomidory pokrój na średniej wielkości kawałki. Oliwki i kapary wyjmij z zalewy i pozostaw, by obciekły.

Krok 3

Na rozgrzaną oliwę wrzuć kawałki ryby, używając dość dużej patelni i smaż około 5 minut, tak by ryba nabrała złotego koloru.

Krok 4

Rybę zdejmij z patelni, a wrzuć na nią pokrojony czosnek, paprykę oraz szalotki.

Krok 5

Gotowy bulion dodaj do warzyw, wrzuć pomidory i kawałki dorsza. Wszystko gotuj ok 5 minut. Danie posyp na koniec oliwkami i kaparami.

Krok 6

Delikatnie wszystko podsmaż. Dopraw delikatnie pieprzem i solą. Dodaj przecier pomidorowy i liście laurowe, przemieszaj.

Krok 7

0,5 lt. wody zagotuj i rozprowadź w niej kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz rybny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz rybny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz rybny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz rybny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz rybny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz rybny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz rybny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz rybny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej