
Składniki
60 dekagramów
2 sztuki
3 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 litr
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozpuść kostki Rosołu z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr w 1 litrze wrzątku.

Krok 2
Obierz cebule, posiekaj jedną grubo, drugą pokrój w talarki.

Krok 3
Sparz pomidory, obierz ze skórki i pokrój w kostkę, natomiast ogórki kiszone pokrój w plasterki.

Krok 4
Włóż wszystkie warzywa do bulionu i zagotuj. Następnie gotuj na małym ogniu przez około 20 minut.

Krok 5
Umyj rybę, pokrój ją na grube kawałki. Dodaj do zupy razem z kaparami i oliwkami.

Krok 6
Gotuj jeszcze 5 minut, po czym dopraw solą i pieprzem (jeśli uznasz to za konieczne). Udekoruj talerze z zupą plasterkami cytryny.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Rybna soljanka
Rozpuść kostki Rosołu z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr w 1 litrze wrzątku.