Rybna soljanka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

201 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

173 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

267 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 dekagramów

3 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 litr

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuść kostki Rosołu z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr w 1 litrze wrzątku.

Rybna soljanka - Krok 1

Krok 2

Obierz cebule, posiekaj jedną grubo, drugą pokrój w talarki.

Rybna soljanka - Krok 2

Krok 3

Sparz pomidory, obierz ze skórki i pokrój w kostkę, natomiast ogórki kiszone pokrój w plasterki.

Rybna soljanka - Krok 3

Krok 4

Włóż wszystkie warzywa do bulionu i zagotuj. Następnie gotuj na małym ogniu przez około 20 minut.

Rybna soljanka - Krok 4

Krok 5

Umyj rybę, pokrój ją na grube kawałki. Dodaj do zupy razem z kaparami i oliwkami.

Rybna soljanka - Krok 5

Krok 6

Gotuj jeszcze 5 minut, po czym dopraw solą i pieprzem (jeśli uznasz to za konieczne). Udekoruj talerze z zupą plasterkami cytryny.

Rybna soljanka - Krok 6
1

Opinie o przepisie

  • Grazyna  Wojdak

    Grazyna Wojdak

    spróbuję w piatek

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybna soljanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybna soljanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybna soljanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybna soljanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybna soljanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybna soljanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybna soljanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej