Solianka rybna - zupa: przepis z oliwkami | Przepisy.pl pixel

Rybna soljanka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

heart
229 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

197 osób wydrukowało

Pobierz pdf

305 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 dekagramów

2 sztuki

3 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 litr

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuść kostki Rosołu z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr w 1 litrze wrzątku.

Rybna soljanka - Krok 1

Krok 2

Obierz cebule, posiekaj jedną grubo, drugą pokrój w talarki.

Rybna soljanka - Krok 2

Krok 3

Sparz pomidory, obierz ze skórki i pokrój w kostkę, natomiast ogórki kiszone pokrój w plasterki.

Rybna soljanka - Krok 3

Krok 4

Włóż wszystkie warzywa do bulionu i zagotuj. Następnie gotuj na małym ogniu przez około 20 minut.

Rybna soljanka - Krok 4

Krok 5

Umyj rybę, pokrój ją na grube kawałki. Dodaj do zupy razem z kaparami i oliwkami.

Rybna soljanka - Krok 5

Krok 6

Gotuj jeszcze 5 minut, po czym dopraw solą i pieprzem (jeśli uznasz to za konieczne). Udekoruj talerze z zupą plasterkami cytryny.

Rybna soljanka - Krok 6
2

Opinie o przepisie

  • Ryszard Radosny

    Ryszard Radosny , 12.03.2021

    zamiast ryby kiełbaski

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grazyna  Wojdak

    Grazyna Wojdak , 19.09.2017

    spróbuję w piatek

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybna soljanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybna soljanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybna soljanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybna soljanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybna soljanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybna soljanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybna soljanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybna soljanka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rybna soljankaRybna soljanka

Rozpuść kostki Rosołu z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr w 1 litrze wrzątku.