Krem z białych szparagów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z białych szparagów

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

1 pęczek

100 gramów

7 sztuk

2 sztuki

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagom odciąć zdrewniałe końce, łodygi obrać i pokroić. Odciąć główki i odstawić na bok. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. W rondlu na maśle obsmażyć ziemniaki, dodać szparagi (bez główek), zalać wodą, odać buliony i dusić razem 20 minut.

Krok 2

Boczek pokroić w kosteczkę i zesmażyć na osobnej patelni. Odstawić.

Krok 3

Zupe ze szparagi zmiksować na gładki krem. Wlać ponownie do garnka, dodać główki, przesmażony boczek i zagotować. Przyprawić solą i pieprzem, posiekaną natką. Gdy główki zmiękną, dodać śmietanę, wymieszać. Na talerzu posypać posiekaną dymką.

bernika bernika

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z białych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z białych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z białych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z białych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z białych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z białych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z białych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z białych szparagów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tajska zupa krewetkowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej