Krem z białych szparagów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z białych szparagów

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

1 pęczek

100 gramów

7 sztuk

2 sztuki

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagom odciąć zdrewniałe końce, łodygi obrać i pokroić. Odciąć główki i odstawić na bok. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. W rondlu na maśle obsmażyć ziemniaki, dodać szparagi (bez główek), zalać wodą, odać buliony i dusić razem 20 minut.

Krok 2

Boczek pokroić w kosteczkę i zesmażyć na osobnej patelni. Odstawić.

Krok 3

Zupe ze szparagi zmiksować na gładki krem. Wlać ponownie do garnka, dodać główki, przesmażony boczek i zagotować. Przyprawić solą i pieprzem, posiekaną natką. Gdy główki zmiękną, dodać śmietanę, wymieszać. Na talerzu posypać posiekaną dymką.

bernika bernika

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z białych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z białych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z białych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z białych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z białych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z białych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z białych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z białych szparagów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej