Krem z białych szparagów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z białych szparagów

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

1 pęczek

100 gramów

7 sztuk

2 sztuki

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagom odciąć zdrewniałe końce, łodygi obrać i pokroić. Odciąć główki i odstawić na bok. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. W rondlu na maśle obsmażyć ziemniaki, dodać szparagi (bez główek), zalać wodą, odać buliony i dusić razem 20 minut.

Krok 2

Boczek pokroić w kosteczkę i zesmażyć na osobnej patelni. Odstawić.

Krok 3

Zupe ze szparagi zmiksować na gładki krem. Wlać ponownie do garnka, dodać główki, przesmażony boczek i zagotować. Przyprawić solą i pieprzem, posiekaną natką. Gdy główki zmiękną, dodać śmietanę, wymieszać. Na talerzu posypać posiekaną dymką.

bernika bernika

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z białych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z białych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z białych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z białych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z białych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z białych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z białych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z białych szparagów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sajgonki mięsne
czas przygotowania
36 min.
stopień trudności

średnie

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej