
Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
500 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
0.5 pęczka
3 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w mniejsze kawałki. Cebulę i czosnek posiekaj.
Krok 2
W garnku rozgrzej oliwę i podsmaż wszystkie warzywa, aż będą rumiane.
Krok 3
Po chwili dodaj koncentrat pomidorowy i również chwilę go podsmaż.
Krok 4
Zupę gulaszową Knorr wymieszaj z 500 ml wody i wlej do garnka z warzywami. Całość gotuj powoli około 10 minut.
Krok 5
Zupę zmiksuj. Aby pozbyć się nieprzyjemnych skórek z papryki, możesz krem przetrzeć przez drobne sitko.
Krok 6
Kremową zupę z papryki przelej na talerz i posyp listkami kolendry. Natychmiast podawaj.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Węgierska zupa gulaszowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kremowa zupa paprykowa
Wśród przygotowywanych przez Ciebie kremowych zup powinna pojawić się paprykowa. To wyborna propozycja na lato, gdy stragany obfitują w świeże warzywa. Do jej przygotowania wykorzystaj czerwoną, dojrzałą paprykę, która będzie słodka, a ponadto nada daniu wyrazisty kolor. Paprykę oczyść z gniazd nasiennych, pokrój w drobne kawałki i podsmaż z posiekaną cebulą. Gdy warzywa staną się rumiane, dodaj do nich koncentrat pomidorowy, a całość zapraw węgierską zupą gulaszową o wyrazistym smaku i zapachu. Aby danie miało gęstą i kremową konsystencję, warzywa zmiksuj. Dodatkowo zupę możesz również przetrzeć przez drobne sito – pozbędziesz się w ten sposób skórek z papryki. Kremową zupę paprykową podawaj na ciepło, dekorując ją posiekanym koperkiem lub liśćmi kolendry. Apetycznie będzie się prezentować również z kleksem śmietany. Jako dodatek do tej potrawy zaserwuj np. grzanki czosnkowe lub groszek ptysiowy. Zainspiruj się naszym przepisem i przyrządź wyborną kremową zupę paprykową. Miłego gotowania.