
Składniki
0.2 szklanki
8 sztuk
1 sztuka
4 sztuki
1
4 sztuki
1 litr
4 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój cytrynę w ćwiartki. Natrzyj kawałki cytryny kostkami cukru.
Krok 2
W średniej co do wielkości garnku zagotuj piwo, dodaj goździki, cynamon i cukier. Dodaj szczyptę soli.
Krok 3
W kubku wymieszaj dokładnie mąkę z 0,2 szklanki wody. Wlej do piwa aby go zagęścić.
Krok 4
Po zgęstnieniu zupy, zmniejsz ogień i wbij 4 żółtka.
Krok 5
Białka z jajek ubij na sztywną pianę z 1 łyżką cukru pudru.
Krok 6
Zagotuj wodę w garnku i umieszczaj po jednej łyżce białka aż do jego ścięcia.
Krok 7
Gdy ”kluski” będą gotowe, wyciągnij je specjalną łyżką z dziurkami aby obciekły z wody.
Krok 8
Z zupy piwnej wyłów goździki i cynamon i nalewaj na talerz. Na wierzch każdego talerza ułóż po 4 ”kluski” i posyp szczyptą cynamonu dla smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























