
Składniki
1 opakowanie
1 pęczek
300 gramów
150 gramów
8 gramów
2 sztuki
4 ziarna
1.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozdrobnij włoszczyznę. Zalej ją 1,5 l wody i zagotuj.

Krok 2
Odcedź warzywa i dodaj do wywaru przyprawy, suszone grzyby oraz pokrojoną wędzonkę. Gotuj 15-20 minut, aż powstanie esencjonalny bulion.

Krok 3
Chleb pokrój na mniejsze kawałki i dodaj do wywaru. Całość gotuj na wolnym ogniu, aż pieczywo zupełnie zmięknie.

Krok 4
Dopraw wywar torebką barszczu czerwonego Knorr i dokładnie wymieszaj. By wzbogacić smak zupy, możesz dodać świeżego majeranku.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz chlebowy
Smaczną alternatywą dla klasycznego barszczu czerwonego jest barszcz chlebowy. Do jego przygotowania będziesz potrzebować odpowiedniego rodzaju pieczywa – najlepiej sprawdzi się chleb żytni razowy na zakwasie, który charakteryzuje się lekko kwaskowatym smakiem. Ugotuj go do miękkości na małym ogniu we wcześniej przyrządzonym bulionie. Wyjątkowo wyrazisty przygotujesz z włoszczyzny, suszonych grzybów (najlepiej leśnych borowików) oraz pokrojonej wędzonki. Nie możesz także zapomnieć o odpowiednich przyprawach: liściach laurowych i zielu angielskim. Jeśli lubisz pikantne smaki, użyj również pieprzu czarnego w ziarenkach. Gotową zupę możesz dodatkowo doprawić świeżym majerankiem, który nie tylko podkreśli jej walory smakowe, ale również wpłynie pozytywnie na wygląd gotowej potrawy. Barszcz chlebowy sprawdzi się jako pierwsze danie obiadowe lub ciepła kolacja. Koniecznie sprawdź nasz przepis i przyrządź dzięki niemu pyszną potrawę. Co myślisz o tej propozycji? Podziel się opinią w komentarzu.