
Składniki
1 opakowanie
1 pęczek
300 gramów
150 gramów
8 gramów
2 sztuki
4 ziarna
1.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozdrobnij włoszczyznę. Zalej ją 1,5 l wody i zagotuj.

Krok 2
Odcedź warzywa i dodaj do wywaru przyprawy, suszone grzyby oraz pokrojoną wędzonkę. Gotuj 15-20 minut, aż powstanie esencjonalny bulion.

Krok 3
Chleb pokrój na mniejsze kawałki i dodaj do wywaru. Całość gotuj na wolnym ogniu, aż pieczywo zupełnie zmięknie.

Krok 4
Dopraw wywar torebką barszczu czerwonego Knorr i dokładnie wymieszaj. By wzbogacić smak zupy, możesz dodać świeżego majeranku.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz chlebowy
Smaczną alternatywą dla klasycznego barszczu czerwonego jest barszcz chlebowy. Do jego przygotowania będziesz potrzebować odpowiedniego rodzaju pieczywa – najlepiej sprawdzi się chleb żytni razowy na zakwasie, który charakteryzuje się lekko kwaskowatym smakiem. Ugotuj go do miękkości na małym ogniu we wcześniej przyrządzonym bulionie. Wyjątkowo wyrazisty przygotujesz z włoszczyzny, suszonych grzybów (najlepiej leśnych borowików) oraz pokrojonej wędzonki. Nie możesz także zapomnieć o odpowiednich przyprawach: liściach laurowych i zielu angielskim. Jeśli lubisz pikantne smaki, użyj również pieprzu czarnego w ziarenkach. Gotową zupę możesz dodatkowo doprawić świeżym majerankiem, który nie tylko podkreśli jej walory smakowe, ale również wpłynie pozytywnie na wygląd gotowej potrawy. Barszcz chlebowy sprawdzi się jako pierwsze danie obiadowe lub ciepła kolacja. Koniecznie sprawdź nasz przepis i przyrządź dzięki niemu pyszną potrawę. Co myślisz o tej propozycji? Podziel się opinią w komentarzu.


































