Apetyczny chłodnik z melona przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apetyczny chłodnik z melona

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

null

null

1 sztuka

1 pęczek

null

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Owoce i warzywa obierz ze skórek, pokrój w kostkę.

Krok 2

Żółte melony, pomidory, chili i brzoskwinię zmiksuj, dodaj łyżkę cukru i szczyptę soli.

Krok 3

Wymieszaj z odrobiną oliwy i pomarańczowym melonem pokrojonym w kostkę.

Krok 4

Dopraw do smaku i odstaw na 2 godziny. Chłodnik z melonem udekoruj natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczny chłodnik z melona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczny chłodnik z melona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczny chłodnik z melona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczny chłodnik z melona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczny chłodnik z melona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczny chłodnik z melona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczny chłodnik z melona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apetyczny chłodnik z melona - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej