Apetyczny chłodnik z melona przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apetyczny chłodnik z melona

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

null

null

1 sztuka

1 pęczek

null

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Owoce i warzywa obierz ze skórek, pokrój w kostkę.

Krok 2

Żółte melony, pomidory, chili i brzoskwinię zmiksuj, dodaj łyżkę cukru i szczyptę soli.

Krok 3

Wymieszaj z odrobiną oliwy i pomarańczowym melonem pokrojonym w kostkę.

Krok 4

Dopraw do smaku i odstaw na 2 godziny. Chłodnik z melonem udekoruj natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczny chłodnik z melona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczny chłodnik z melona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczny chłodnik z melona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczny chłodnik z melona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczny chłodnik z melona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczny chłodnik z melona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczny chłodnik z melona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apetyczny chłodnik z melona - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej