Składniki
3 sztuki
null
null
1 sztuka
1 pęczek
null
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Owoce i warzywa obierz ze skórek, pokrój w kostkę.
Krok 2
Żółte melony, pomidory, chili i brzoskwinię zmiksuj, dodaj łyżkę cukru i szczyptę soli.
Krok 3
Wymieszaj z odrobiną oliwy i pomarańczowym melonem pokrojonym w kostkę.
Krok 4
Dopraw do smaku i odstaw na 2 godziny. Chłodnik z melonem udekoruj natką pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej