Buraczkowy chłodnik przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Buraczkowy chłodnik

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 litr

1 pęczek

1 pęczek

300 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do bulionu i gotujemy około 20 minut.

Krok 2

Całość miksujemy blenderem. Dodajemy sok z cytryny i doprawiamy solą oraz pieprzem.

Krok 3

Studzimy (najlepiej wstawić garnek do zlewu wypełnionego zimną wodą), a gdy osiągnie odpowiednią temperaturę, wstawiamy do lodówki na co najmniej pół godziny.

Krok 4

Rzodkiewkę płuczemy i kroimy w dość grube plasterki. Szczypiorek drobno siekamy i wraz z rzodkiewką dodajemy do zupy. Zabielamy śmietaną i serwujemy. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Buraczkowy chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Buraczkowy chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Buraczkowy chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Buraczkowy chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Buraczkowy chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Buraczkowy chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Buraczkowy chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Buraczkowy chłodnik - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej