Chłodnik po ukraińsku z rakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik po ukraińsku z rakami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

150 mililitrów

1 szczypta

2 łyżki

50 gramów

500 gramów

1 litr

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki umyj, obierz i opłucz.

Krok 2

Zawiń je w folię i upiecz.

Krok 3

Następnie wystudź i zetrzyj.

Krok 4

Mleko połącz ze śmietaną, roztrzep trzepaczką i dodaj buraki.

Krok 5

Mięso z raków rozdrobnij, szynkę pokrój w paski, a natkę posiekaj. Składniki dodaj do mleka, dopraw i wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik po ukraińsku z rakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik po ukraińsku z rakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik po ukraińsku z rakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik po ukraińsku z rakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik po ukraińsku z rakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik po ukraińsku z rakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik po ukraińsku z rakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik po ukraińsku z rakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej