Chłodnik po ukraińsku z rakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik po ukraińsku z rakami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

150 mililitrów

1 szczypta

2 łyżki

50 gramów

500 gramów

1 litr

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki umyj, obierz i opłucz.

Krok 2

Zawiń je w folię i upiecz.

Krok 3

Następnie wystudź i zetrzyj.

Krok 4

Mleko połącz ze śmietaną, roztrzep trzepaczką i dodaj buraki.

Krok 5

Mięso z raków rozdrobnij, szynkę pokrój w paski, a natkę posiekaj. Składniki dodaj do mleka, dopraw i wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik po ukraińsku z rakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik po ukraińsku z rakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik po ukraińsku z rakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik po ukraińsku z rakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik po ukraińsku z rakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik po ukraińsku z rakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik po ukraińsku z rakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik po ukraińsku z rakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Karp w galarecie
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej