
Składniki
1 szczypta
150 mililitrów
1 szczypta
2 łyżki
50 gramów
500 gramów
1 litr
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki umyj, obierz i opłucz.
Krok 2
Zawiń je w folię i upiecz.
Krok 3
Następnie wystudź i zetrzyj.
Krok 4
Mleko połącz ze śmietaną, roztrzep trzepaczką i dodaj buraki.
Krok 5
Mięso z raków rozdrobnij, szynkę pokrój w paski, a natkę posiekaj. Składniki dodaj do mleka, dopraw i wymieszaj.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej