Chłodnik po ukraińsku z rakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik po ukraińsku z rakami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

150 mililitrów

1 szczypta

2 łyżki

50 gramów

500 gramów

1 litr

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki umyj, obierz i opłucz.

Krok 2

Zawiń je w folię i upiecz.

Krok 3

Następnie wystudź i zetrzyj.

Krok 4

Mleko połącz ze śmietaną, roztrzep trzepaczką i dodaj buraki.

Krok 5

Mięso z raków rozdrobnij, szynkę pokrój w paski, a natkę posiekaj. Składniki dodaj do mleka, dopraw i wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik po ukraińsku z rakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik po ukraińsku z rakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik po ukraińsku z rakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik po ukraińsku z rakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik po ukraińsku z rakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik po ukraińsku z rakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik po ukraińsku z rakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik po ukraińsku z rakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ratatouille
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej