Chłodnik po ukraińsku z rakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik po ukraińsku z rakami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

150 mililitrów

1 szczypta

2 łyżki

50 gramów

500 gramów

1 litr

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki umyj, obierz i opłucz.

Krok 2

Zawiń je w folię i upiecz.

Krok 3

Następnie wystudź i zetrzyj.

Krok 4

Mleko połącz ze śmietaną, roztrzep trzepaczką i dodaj buraki.

Krok 5

Mięso z raków rozdrobnij, szynkę pokrój w paski, a natkę posiekaj. Składniki dodaj do mleka, dopraw i wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik po ukraińsku z rakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik po ukraińsku z rakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik po ukraińsku z rakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik po ukraińsku z rakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik po ukraińsku z rakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik po ukraińsku z rakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik po ukraińsku z rakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik po ukraińsku z rakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej