Wiosenny chłodnik przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenny chłodnik

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

null

2 sztuki

1 pęczek

1 pęczek

2 łyżeczki

1 sztuka

1 pęczek

1 pęczek

4 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Botwinkę umyj dokładnie, oczyść i ugotuj w wodzie razem z dodatkiem odrobiny soku z cytryny. Odsącz.

Krok 2

Pokrój w mniejsze kawałki, wymieszaj razem z jogurtem, obranymi, pokrojonymi w kostkę warzywami, posiekaną natką pietruszki i koperkiem.

Krok 3

Dopraw do smaku i odstaw na 40 minut do lodówki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Botwinka nie musi kojarzyć się wyłącznie z zupami – spróbuj sałatek z jej dodatkiem!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenny chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenny chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenny chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenny chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenny chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenny chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenny chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenny chłodnik - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej