Wiosenny chłodnik przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenny chłodnik

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

null

2 sztuki

1 pęczek

1 pęczek

2 łyżeczki

1 sztuka

1 pęczek

1 pęczek

4 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Botwinkę umyj dokładnie, oczyść i ugotuj w wodzie razem z dodatkiem odrobiny soku z cytryny. Odsącz.

Krok 2

Pokrój w mniejsze kawałki, wymieszaj razem z jogurtem, obranymi, pokrojonymi w kostkę warzywami, posiekaną natką pietruszki i koperkiem.

Krok 3

Dopraw do smaku i odstaw na 40 minut do lodówki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Botwinka nie musi kojarzyć się wyłącznie z zupami – spróbuj sałatek z jej dodatkiem!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenny chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenny chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenny chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenny chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenny chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenny chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenny chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenny chłodnik - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej