Wiosenny chłodnik przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenny chłodnik

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

null

2 sztuki

1 pęczek

1 pęczek

2 łyżeczki

1 sztuka

1 pęczek

1 pęczek

4 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Botwinkę umyj dokładnie, oczyść i ugotuj w wodzie razem z dodatkiem odrobiny soku z cytryny. Odsącz.

Krok 2

Pokrój w mniejsze kawałki, wymieszaj razem z jogurtem, obranymi, pokrojonymi w kostkę warzywami, posiekaną natką pietruszki i koperkiem.

Krok 3

Dopraw do smaku i odstaw na 40 minut do lodówki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Botwinka nie musi kojarzyć się wyłącznie z zupami – spróbuj sałatek z jej dodatkiem!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenny chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenny chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenny chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenny chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenny chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenny chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenny chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenny chłodnik - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Bogracz z kluseczkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej