Wiosenny chłodnik przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenny chłodnik

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

null

2 sztuki

1 pęczek

1 pęczek

2 łyżeczki

1 sztuka

1 pęczek

1 pęczek

4 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Botwinkę umyj dokładnie, oczyść i ugotuj w wodzie razem z dodatkiem odrobiny soku z cytryny. Odsącz.

Krok 2

Pokrój w mniejsze kawałki, wymieszaj razem z jogurtem, obranymi, pokrojonymi w kostkę warzywami, posiekaną natką pietruszki i koperkiem.

Krok 3

Dopraw do smaku i odstaw na 40 minut do lodówki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Botwinka nie musi kojarzyć się wyłącznie z zupami – spróbuj sałatek z jej dodatkiem!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenny chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenny chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenny chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenny chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenny chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenny chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenny chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenny chłodnik - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej