Wiosenny chłodnik przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenny chłodnik

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

null

2 sztuki

1 pęczek

1 pęczek

2 łyżeczki

1 sztuka

1 pęczek

1 pęczek

4 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Botwinkę umyj dokładnie, oczyść i ugotuj w wodzie razem z dodatkiem odrobiny soku z cytryny. Odsącz.

Krok 2

Pokrój w mniejsze kawałki, wymieszaj razem z jogurtem, obranymi, pokrojonymi w kostkę warzywami, posiekaną natką pietruszki i koperkiem.

Krok 3

Dopraw do smaku i odstaw na 40 minut do lodówki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Botwinka nie musi kojarzyć się wyłącznie z zupami – spróbuj sałatek z jej dodatkiem!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenny chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenny chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenny chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenny chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenny chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenny chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenny chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenny chłodnik - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Krokiety hetmańskie
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej