Chłodnik po wrocławsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik po wrocławsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

500 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

500 mililitrów

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śmietanę wymieszaj z sokiem pomidorowym, roztrzep trzepaczką.

Krok 2

Jajka zmiel i dodaj do soku pomidorowego.

Krok 3

Dorzuć zieleninę, cukier, pieprz i sól i dokładnie wymieszaj. Podawaj schłodzony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik po wrocławsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik po wrocławsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik po wrocławsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik po wrocławsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik po wrocławsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik po wrocławsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik po wrocławsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik po wrocławsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej