Chłodnik po wrocławsku

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

500 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

500 mililitrów

1 szczypta

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śmietanę wymieszaj z sokiem pomidorowym, roztrzep trzepaczką.

Krok 1

Jajka zmiel i dodaj do soku pomidorowego.

Krok 1

Dorzuć zieleninę, cukier, pieprz i sól i dokładnie wymieszaj. Podawaj schłodzony.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej