Chłodnik po wrocławsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

500 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

500 mililitrów

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śmietanę wymieszaj z sokiem pomidorowym, roztrzep trzepaczką.

Krok 2

Jajka zmiel i dodaj do soku pomidorowego.

Krok 3

Dorzuć zieleninę, cukier, pieprz i sól i dokładnie wymieszaj. Podawaj schłodzony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik po wrocławsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik po wrocławsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik po wrocławsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik po wrocławsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik po wrocławsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik po wrocławsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik po wrocławsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
17 osób ogląda przepis:
Karpatka
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej