Chłodnik po wrocławsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik po wrocławsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

500 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

500 mililitrów

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śmietanę wymieszaj z sokiem pomidorowym, roztrzep trzepaczką.

Krok 2

Jajka zmiel i dodaj do soku pomidorowego.

Krok 3

Dorzuć zieleninę, cukier, pieprz i sól i dokładnie wymieszaj. Podawaj schłodzony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik po wrocławsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik po wrocławsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik po wrocławsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik po wrocławsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik po wrocławsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik po wrocławsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik po wrocławsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik po wrocławsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pieczony klops
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej