Chłodnik po wrocławsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik po wrocławsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

500 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

500 mililitrów

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śmietanę wymieszaj z sokiem pomidorowym, roztrzep trzepaczką.

Krok 2

Jajka zmiel i dodaj do soku pomidorowego.

Krok 3

Dorzuć zieleninę, cukier, pieprz i sól i dokładnie wymieszaj. Podawaj schłodzony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik po wrocławsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik po wrocławsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik po wrocławsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik po wrocławsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik po wrocławsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik po wrocławsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik po wrocławsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik po wrocławsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej