
Składniki
1 kilogram
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
250 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę oraz czosnek przesmaż na margarynie. Dodaj pokrojona marchew oraz imbir i smaż chwilę.
Krok 2
Wlej bulion przygotowany z 1,5 l wody i kostek rosołowych. Całość zagotuj, następnie zmniejsz ogień i gotuj do momentu, gdy marchew będzie miękka.
Krok 3
Po tym czasie zupę zmiksuj na gładki krem i wystudź. Wstaw do lodówki.
Krok 4
Przed podaniem dodaj jogurt oraz sok z limonki.

Dobra rada:
Do tej zupy idealnie pasuje świeża kolendra. Pokrój ją drobno i posyp zupę przed podaniem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Chłodnik z marchewki
Szacowana cena przygotowania dania: do 10 zł. Ceny zostały oszacowane na podstawie orientacyjnych cen rynkowych i dotyczą przygotowania całego dania zgodnie z listą składników.