Chłodnik z marchewki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

558 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

406 osób wydrukowało

Pobierz pdf

641 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

1 sztuka

0

1 kilogram

1 sztuka

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę oraz czosnek przesmaż na margarynie. Dodaj pokrojona marchew oraz imbir i smaż chwilę.

Krok 2

Wlej bulion przygotowany z 1,5 l wody i kostek rosołowych. Całość zagotuj, następnie zmniejsz ogień i gotuj do momentu, gdy marchew będzie miękka.

Krok 3

Po tym czasie zupę zmiksuj na gładki krem i wystudź. Wstaw do lodówki.

Krok 4

Przed podaniem dodaj jogurt oraz sok z limonki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do tej zupy idealnie pasuje świeża kolendra. Pokrój ją drobno i posyp zupę przed podaniem.

5

Opinie o przepisie

  • Emila Barć

    Emila Barć

    Joanna Filsek zgadzam sie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Emila Barć

    Emila Barć

    bardzo pyszne danie. bardzo je polubiłam;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Patrycja Opalińska

    Patrycja Opalińska

    Ciekawy, odrobinę nietypowy smak, ale mimo wszystko mniam :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • smak marchwi zabił imbir, aczkoliwek smak zupy jest wyszukany - nie wiem czy ugotuje jeszcze raz...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Flisek

    Joanna Flisek

    Z prazonym słonecznikiem mniam;)

    Odpowiedz Odpowiedz

Bulion na włoszczyźnie Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Bulion na włoszczyźnie Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chłodnik z marchewkiChłodnik z marchewki

Szacowana cena przygotowania dania: do 10 zł. Ceny zostały oszacowane na podstawie orientacyjnych cen rynkowych i dotyczą przygotowania całego dania zgodnie z listą składników.