Smaczny chłodnik z marchewki na letnie dni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczny chłodnik z marchewki na letnie dni

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

400 gramów

null

null

null

1 szklanka

3 łyżki

3 szklanki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rodzynki wypłucz i namocz w soku pomarańczowym.

Krok 2

Warzywa umyj, obierz i pokrój w kawałki, zalej bulionem Knorr i gotuj aż będą miękkie przez 30 minut. Dopraw do smaku, przestudź i zmiksuj.

Krok 3

Wymieszaj z sokiem pomarańczowym, rodzynkami, płatkami migdałowymi i ubitą na puch śmietanką. Dopraw i wstaw smaczny chłodnik na 1 godzinę do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczny chłodnik z marchewki na letnie dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczny chłodnik z marchewki na letnie dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczny chłodnik z marchewki na letnie dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczny chłodnik z marchewki na letnie dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczny chłodnik z marchewki na letnie dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczny chłodnik z marchewki na letnie dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczny chłodnik z marchewki na letnie dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczny chłodnik z marchewki na letnie dni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej