Smaczny chłodnik z marchewki na letnie dni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczny chłodnik z marchewki na letnie dni

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

400 gramów

null

null

null

1 szklanka

3 łyżki

3 szklanki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rodzynki wypłucz i namocz w soku pomarańczowym.

Krok 2

Warzywa umyj, obierz i pokrój w kawałki, zalej bulionem Knorr i gotuj aż będą miękkie przez 30 minut. Dopraw do smaku, przestudź i zmiksuj.

Krok 3

Wymieszaj z sokiem pomarańczowym, rodzynkami, płatkami migdałowymi i ubitą na puch śmietanką. Dopraw i wstaw smaczny chłodnik na 1 godzinę do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczny chłodnik z marchewki na letnie dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczny chłodnik z marchewki na letnie dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczny chłodnik z marchewki na letnie dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczny chłodnik z marchewki na letnie dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczny chłodnik z marchewki na letnie dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczny chłodnik z marchewki na letnie dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczny chłodnik z marchewki na letnie dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczny chłodnik z marchewki na letnie dni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej