Smaczny chłodnik z marchewki na letnie dni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczny chłodnik z marchewki na letnie dni

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

400 gramów

null

null

null

1 szklanka

3 łyżki

3 szklanki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rodzynki wypłucz i namocz w soku pomarańczowym.

Krok 2

Warzywa umyj, obierz i pokrój w kawałki, zalej bulionem Knorr i gotuj aż będą miękkie przez 30 minut. Dopraw do smaku, przestudź i zmiksuj.

Krok 3

Wymieszaj z sokiem pomarańczowym, rodzynkami, płatkami migdałowymi i ubitą na puch śmietanką. Dopraw i wstaw smaczny chłodnik na 1 godzinę do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczny chłodnik z marchewki na letnie dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczny chłodnik z marchewki na letnie dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczny chłodnik z marchewki na letnie dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczny chłodnik z marchewki na letnie dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczny chłodnik z marchewki na letnie dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczny chłodnik z marchewki na letnie dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczny chłodnik z marchewki na letnie dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczny chłodnik z marchewki na letnie dni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej