Chłodnik z selera i gruszki - Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik selerowo- gruszkowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

250 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

null

5 sztuk

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrane gruszki pokrój w niewielkie kawałki, selera w plasterki, zalej bulionem Knorr i gotuj przez około 20 minut.

Krok 2

Dodaj sok z cytryny oraz śmietanę , zmiksuj i odstaw do schłodzenia.

Krok 3

Chłodnik przypraw solą i pieprzem , posyp serem pokrojonym w kostkę i udekoruj kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik selerowo- gruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik selerowo- gruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik selerowo- gruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik selerowo- gruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik selerowo- gruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik selerowo- gruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik selerowo- gruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik selerowo- gruszkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Bogracz tradycyjny
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej