
Składniki
null
null
250 mililitrów
2 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
null
5 sztuk
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obrane gruszki pokrój w niewielkie kawałki, selera w plasterki, zalej bulionem Knorr i gotuj przez około 20 minut.
Krok 2
Dodaj sok z cytryny oraz śmietanę , zmiksuj i odstaw do schłodzenia.
Krok 3
Chłodnik przypraw solą i pieprzem , posyp serem pokrojonym w kostkę i udekoruj kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej