
Składniki
null
null
250 mililitrów
2 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
null
5 sztuk
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obrane gruszki pokrój w niewielkie kawałki, selera w plasterki, zalej bulionem Knorr i gotuj przez około 20 minut.
Krok 2
Dodaj sok z cytryny oraz śmietanę , zmiksuj i odstaw do schłodzenia.
Krok 3
Chłodnik przypraw solą i pieprzem , posyp serem pokrojonym w kostkę i udekoruj kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej