Chłodnik z selera i gruszki - Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik selerowo- gruszkowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

250 mililitrów

150 gramów

3 łyżki

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrane gruszki pokrój w niewielkie kawałki, selera w plasterki, zalej bulionem Knorr i gotuj przez około 20 minut.

Krok 2

Dodaj sok z cytryny oraz śmietanę , zmiksuj i odstaw do schłodzenia.

Krok 3

Chłodnik przypraw solą i pieprzem , posyp serem pokrojonym w kostkę i udekoruj kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik selerowo- gruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik selerowo- gruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik selerowo- gruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik selerowo- gruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik selerowo- gruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik selerowo- gruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik selerowo- gruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik selerowo- gruszkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców. Każdy, kto tylko raz spróbuje tej słodyczy, wie, że wobec tego smaku nie można być obojętnym.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej