
Składniki
null
null
250 mililitrów
2 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
null
5 sztuk
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obrane gruszki pokrój w niewielkie kawałki, selera w plasterki, zalej bulionem Knorr i gotuj przez około 20 minut.
Krok 2
Dodaj sok z cytryny oraz śmietanę , zmiksuj i odstaw do schłodzenia.
Krok 3
Chłodnik przypraw solą i pieprzem , posyp serem pokrojonym w kostkę i udekoruj kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej