Składniki
3 łyżki
1 sztuka
150 gramów
2 łyżki
1 kilogram
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z truskawek usuń szypułki i pokrój je na połówki. Posyp cukrem, wlej szklankę wody, wrzuć cynamon.
Krok 2
Gotuj przez 15 minut.
Krok 3
Usuń cynamon, wlej maślankę i zmiksuj, dodaj posiekana miętę.
Krok 4
Wstaw do lodówki na pół godziny. Ugotowany na półtwardo makaron, dodaj do schłodzonego chłodnika.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej