Chłodnik z truskawkami i miętą przepis – Zobacz na przepisy.pl

Chłodnik z truskawkami i miętą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

150 gramów

2 łyżki

1 kilogram

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z truskawek usuń szypułki i pokrój je na połówki. Posyp cukrem, wlej szklankę wody, wrzuć cynamon.

Krok 2

Gotuj przez 15 minut.

Krok 3

Usuń cynamon, wlej maślankę i zmiksuj, dodaj posiekana miętę.

Krok 4

Wstaw do lodówki na pół godziny. Ugotowany na półtwardo makaron, dodaj do schłodzonego chłodnika.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik z truskawkami i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik z truskawkami i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik z truskawkami i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik z truskawkami i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik z truskawkami i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik z truskawkami i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik z truskawkami i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bruschetta z tuńczykiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej