Chłodnik z truskawkami i miętą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik z truskawkami i miętą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

150 gramów

2 łyżki

1 kilogram

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z truskawek usuń szypułki i pokrój je na połówki. Posyp cukrem, wlej szklankę wody, wrzuć cynamon.

Krok 2

Gotuj przez 15 minut.

Krok 3

Usuń cynamon, wlej maślankę i zmiksuj, dodaj posiekana miętę.

Krok 4

Wstaw do lodówki na pół godziny. Ugotowany na półtwardo makaron, dodaj do schłodzonego chłodnika.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik z truskawkami i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik z truskawkami i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik z truskawkami i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik z truskawkami i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik z truskawkami i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik z truskawkami i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik z truskawkami i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik z truskawkami i miętą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kolorowa sałatka zimowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej