Chłodnik z truskawkami i miętą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik z truskawkami i miętą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

150 gramów

2 łyżki

1 kilogram

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z truskawek usuń szypułki i pokrój je na połówki. Posyp cukrem, wlej szklankę wody, wrzuć cynamon.

Krok 2

Gotuj przez 15 minut.

Krok 3

Usuń cynamon, wlej maślankę i zmiksuj, dodaj posiekana miętę.

Krok 4

Wstaw do lodówki na pół godziny. Ugotowany na półtwardo makaron, dodaj do schłodzonego chłodnika.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik z truskawkami i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik z truskawkami i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik z truskawkami i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik z truskawkami i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik z truskawkami i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik z truskawkami i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik z truskawkami i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik z truskawkami i miętą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Placki ziemniaczane
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

średnie

Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.

Czytaj więcej

Bób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!

Czytaj więcej