
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżeczki
1.5 szklanki
3 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Awokado przekrój, wyjmij pestkę i wydrąż miąższ, a czosnek zmiażdż.
Krok 2
Awokado przełóż do miseczki i zmiksuj.
Krok 3
Dodaj czosnek, schłodzony bulion, jogurt, sok wyciśnięty z jednej cytryny, oregano oraz pieprz.
Krok 4
Wszystkie składniki wymieszaj i wstaw do lodówki, aby schłodzić zupę.
Krok 5
Przed podaniem posyp chłodnik posiekaną natką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























