
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżeczki
1.5 szklanki
3 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Awokado przekrój, wyjmij pestkę i wydrąż miąższ, a czosnek zmiażdż.
Krok 2
Awokado przełóż do miseczki i zmiksuj.
Krok 3
Dodaj czosnek, schłodzony bulion, jogurt, sok wyciśnięty z jednej cytryny, oregano oraz pieprz.
Krok 4
Wszystkie składniki wymieszaj i wstaw do lodówki, aby schłodzić zupę.
Krok 5
Przed podaniem posyp chłodnik posiekaną natką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej