Kalifornijski chłodnik z awokado

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżeczki

1 szczypta

2 szklanki

1 sztuka

1.5 szklanki

3 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Awokado przekrój, wyjmij pestkę i wydrąż miąższ, a czosnek zmiażdż.

Krok 1

Awokado przełóż do miseczki i zmiksuj.

Krok 1

Dodaj czosnek, schłodzony bulion, jogurt, sok wyciśnięty z jednej cytryny, oregano oraz pieprz.

Krok 1

Wszystkie składniki wymieszaj i wstaw do lodówki, aby schłodzić zupę.

Krok 1

Przed podaniem posyp chłodnik posiekaną natką.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej