Kalifornijski chłodnik z awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalifornijski chłodnik z awokado

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżeczki

1.5 szklanki

3 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Awokado przekrój, wyjmij pestkę i wydrąż miąższ, a czosnek zmiażdż.

Krok 2

Awokado przełóż do miseczki i zmiksuj.

Krok 3

Dodaj czosnek, schłodzony bulion, jogurt, sok wyciśnięty z jednej cytryny, oregano oraz pieprz.

Krok 4

Wszystkie składniki wymieszaj i wstaw do lodówki, aby schłodzić zupę.

Krok 5

Przed podaniem posyp chłodnik posiekaną natką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalifornijski chłodnik z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalifornijski chłodnik z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalifornijski chłodnik z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalifornijski chłodnik z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalifornijski chłodnik z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalifornijski chłodnik z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalifornijski chłodnik z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalifornijski chłodnik z awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej