Kalifornijski chłodnik z awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalifornijski chłodnik z awokado

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżeczki

1.5 szklanki

3 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Awokado przekrój, wyjmij pestkę i wydrąż miąższ, a czosnek zmiażdż.

Krok 2

Awokado przełóż do miseczki i zmiksuj.

Krok 3

Dodaj czosnek, schłodzony bulion, jogurt, sok wyciśnięty z jednej cytryny, oregano oraz pieprz.

Krok 4

Wszystkie składniki wymieszaj i wstaw do lodówki, aby schłodzić zupę.

Krok 5

Przed podaniem posyp chłodnik posiekaną natką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalifornijski chłodnik z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalifornijski chłodnik z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalifornijski chłodnik z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalifornijski chłodnik z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalifornijski chłodnik z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalifornijski chłodnik z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalifornijski chłodnik z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalifornijski chłodnik z awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pulpeciki mięsne
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej