Chłodnik po generalsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik po generalsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

50 gramów

500 gramów

100 gramów

1 łyżka

1 łyżka

1 litr

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki umyj, obierz i opłucz.

Krok 2

Migdały sparz wrzącą wodą, obierz ze skórki, posiekaj i obłóż nimi burakami.

Krok 3

Zawiń w folię i upiecz. Następnie wystudź i zetrzyj.

Krok 4

Szynkę pokrój w paski.

Krok 5

Mleko połącz ze śmietaną, roztrzep trzepaczką i dodaj buraki, raki, szynkę i zieleninę. Dopraw. Podawaj schłodzony.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik po generalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik po generalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik po generalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik po generalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik po generalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik po generalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik po generalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik po generalsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej