
Składniki
250 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
50 gramów
500 gramów
100 gramów
1 łyżka
1 łyżka
1 litr
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki umyj, obierz i opłucz.
Krok 2
Migdały sparz wrzącą wodą, obierz ze skórki, posiekaj i obłóż nimi burakami.
Krok 3
Zawiń w folię i upiecz. Następnie wystudź i zetrzyj.
Krok 4
Szynkę pokrój w paski.
Krok 5
Mleko połącz ze śmietaną, roztrzep trzepaczką i dodaj buraki, raki, szynkę i zieleninę. Dopraw. Podawaj schłodzony.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























