
Składniki
250 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
50 gramów
500 gramów
100 gramów
1 łyżka
1 łyżka
1 litr
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki umyj, obierz i opłucz.
Krok 2
Migdały sparz wrzącą wodą, obierz ze skórki, posiekaj i obłóż nimi burakami.
Krok 3
Zawiń w folię i upiecz. Następnie wystudź i zetrzyj.
Krok 4
Szynkę pokrój w paski.
Krok 5
Mleko połącz ze śmietaną, roztrzep trzepaczką i dodaj buraki, raki, szynkę i zieleninę. Dopraw. Podawaj schłodzony.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej