Chłodnik z rzodkiewką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik z rzodkiewką

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

1 sztuka

200 mililitrów

4 łyżki

80 gramów

80 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pęczek rzodkiewek oczyścić , umyć pod bieżącą wodą i osuszyć za pomocą ręcznika papierowego . Następnie starannie zetrzeć na tarce o dużych oczkach .

Krok 2

Schłodzone zsiadłe mleko wymieszać z 1 szklanką śmietany . Dodać zmieloną wcześniej paprykę konserwową oraz starte rzodkiewki . Ogórki pokroić w słupki i również dorzucić do chłodnika .

Krok 3

Kiełbasę pokroić w paseczki . 1/2 pęczka szczypiorku umyć i osuszyć . Część odłożyć do ozdoby , a resztę posiekać . Kawałki kiełbasy oraz szczypiorek dodać do chłodnika . Całość starannie wymieszać . Doprawić do smaku solą i pieprzem .

Krok 4

Gotowe danie przelać do talerzy i ozdobić startą rzodkiewką oraz szczypiorkiem .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik z rzodkiewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik z rzodkiewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik z rzodkiewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik z rzodkiewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik z rzodkiewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik z rzodkiewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik z rzodkiewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik z rzodkiewką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Chłodnik z marchewki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej