Chłodnik z rzodkiewką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik z rzodkiewką

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

200 mililitrów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

80 gramów

1.5 litra

1 sztuka

4 łyżki

80 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pęczek rzodkiewek oczyścić , umyć pod bieżącą wodą i osuszyć za pomocą ręcznika papierowego . Następnie starannie zetrzeć na tarce o dużych oczkach .

Krok 2

Schłodzone zsiadłe mleko wymieszać z 1 szklanką śmietany . Dodać zmieloną wcześniej paprykę konserwową oraz starte rzodkiewki . Ogórki pokroić w słupki i również dorzucić do chłodnika .

Krok 3

Kiełbasę pokroić w paseczki . 1/2 pęczka szczypiorku umyć i osuszyć . Część odłożyć do ozdoby , a resztę posiekać . Kawałki kiełbasy oraz szczypiorek dodać do chłodnika . Całość starannie wymieszać . Doprawić do smaku solą i pieprzem .

Krok 4

Gotowe danie przelać do talerzy i ozdobić startą rzodkiewką oraz szczypiorkiem .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik z rzodkiewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik z rzodkiewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik z rzodkiewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik z rzodkiewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik z rzodkiewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik z rzodkiewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik z rzodkiewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik z rzodkiewką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej