Chłodnik z rzodkiewką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik z rzodkiewką

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

200 mililitrów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

80 gramów

1.5 litra

1 sztuka

4 łyżki

80 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pęczek rzodkiewek oczyścić , umyć pod bieżącą wodą i osuszyć za pomocą ręcznika papierowego . Następnie starannie zetrzeć na tarce o dużych oczkach .

Krok 2

Schłodzone zsiadłe mleko wymieszać z 1 szklanką śmietany . Dodać zmieloną wcześniej paprykę konserwową oraz starte rzodkiewki . Ogórki pokroić w słupki i również dorzucić do chłodnika .

Krok 3

Kiełbasę pokroić w paseczki . 1/2 pęczka szczypiorku umyć i osuszyć . Część odłożyć do ozdoby , a resztę posiekać . Kawałki kiełbasy oraz szczypiorek dodać do chłodnika . Całość starannie wymieszać . Doprawić do smaku solą i pieprzem .

Krok 4

Gotowe danie przelać do talerzy i ozdobić startą rzodkiewką oraz szczypiorkiem .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik z rzodkiewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik z rzodkiewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik z rzodkiewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik z rzodkiewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik z rzodkiewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik z rzodkiewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik z rzodkiewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik z rzodkiewką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Chłodnik z rzodkiewki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej