Chłodnik z rzodkiewką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik z rzodkiewką

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

200 mililitrów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

80 gramów

1.5 litra

1 sztuka

4 łyżki

80 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pęczek rzodkiewek oczyścić , umyć pod bieżącą wodą i osuszyć za pomocą ręcznika papierowego . Następnie starannie zetrzeć na tarce o dużych oczkach .

Krok 2

Schłodzone zsiadłe mleko wymieszać z 1 szklanką śmietany . Dodać zmieloną wcześniej paprykę konserwową oraz starte rzodkiewki . Ogórki pokroić w słupki i również dorzucić do chłodnika .

Krok 3

Kiełbasę pokroić w paseczki . 1/2 pęczka szczypiorku umyć i osuszyć . Część odłożyć do ozdoby , a resztę posiekać . Kawałki kiełbasy oraz szczypiorek dodać do chłodnika . Całość starannie wymieszać . Doprawić do smaku solą i pieprzem .

Krok 4

Gotowe danie przelać do talerzy i ozdobić startą rzodkiewką oraz szczypiorkiem .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik z rzodkiewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik z rzodkiewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik z rzodkiewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik z rzodkiewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik z rzodkiewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik z rzodkiewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik z rzodkiewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik z rzodkiewką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej