
Składniki
1 łyżeczka
200 mililitrów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
80 gramów
1.5 litra
1 sztuka
4 łyżki
80 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pęczek rzodkiewek oczyścić , umyć pod bieżącą wodą i osuszyć za pomocą ręcznika papierowego . Następnie starannie zetrzeć na tarce o dużych oczkach .
Krok 2
Schłodzone zsiadłe mleko wymieszać z 1 szklanką śmietany . Dodać zmieloną wcześniej paprykę konserwową oraz starte rzodkiewki . Ogórki pokroić w słupki i również dorzucić do chłodnika .
Krok 3
Kiełbasę pokroić w paseczki . 1/2 pęczka szczypiorku umyć i osuszyć . Część odłożyć do ozdoby , a resztę posiekać . Kawałki kiełbasy oraz szczypiorek dodać do chłodnika . Całość starannie wymieszać . Doprawić do smaku solą i pieprzem .
Krok 4
Gotowe danie przelać do talerzy i ozdobić startą rzodkiewką oraz szczypiorkiem .
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























