
Składniki
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
150 mililitrów
2 sztuki
1 łyżeczka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bułkę namocz w wodzie, pomidory obierz ze skórek i potnij w kawałki.
Krok 2
Zmiksuj razem z posiekanym drobno czosnkiem, oliwą, octem i namoczoną bułką. Dopraw do smaku, schłodź przez kilka godzin w lodówce.
Krok 3
Chłodnik z pomidorów podawaj razem z plasterkami szynki Serrano i cząstkami ugotowanego na twardo jajka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej