Chłodnik pomidorowy z czosnkiem – Zobacz na przepisy.pl

Chłodnik z pomidorów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

150 mililitrów

2 sztuki

1 łyżeczka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę namocz w wodzie, pomidory obierz ze skórek i potnij w kawałki.

Krok 2

Zmiksuj razem z posiekanym drobno czosnkiem, oliwą, octem i namoczoną bułką. Dopraw do smaku, schłodź przez kilka godzin w lodówce.

Krok 3

Chłodnik z pomidorów podawaj razem z plasterkami szynki Serrano i cząstkami ugotowanego na twardo jajka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej