Składniki
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
150 mililitrów
2 sztuki
1 łyżeczka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bułkę namocz w wodzie, pomidory obierz ze skórek i potnij w kawałki.
Krok 2
Zmiksuj razem z posiekanym drobno czosnkiem, oliwą, octem i namoczoną bułką. Dopraw do smaku, schłodź przez kilka godzin w lodówce.
Krok 3
Chłodnik z pomidorów podawaj razem z plasterkami szynki Serrano i cząstkami ugotowanego na twardo jajka.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej