Chłodnik pomidorowy z czosnkiem – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik z pomidorów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

150 mililitrów

2 sztuki

1 łyżeczka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę namocz w wodzie, pomidory obierz ze skórek i potnij w kawałki.

Krok 2

Zmiksuj razem z posiekanym drobno czosnkiem, oliwą, octem i namoczoną bułką. Dopraw do smaku, schłodź przez kilka godzin w lodówce.

Krok 3

Chłodnik z pomidorów podawaj razem z plasterkami szynki Serrano i cząstkami ugotowanego na twardo jajka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej