
Składniki
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
150 mililitrów
2 sztuki
1 łyżeczka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bułkę namocz w wodzie, pomidory obierz ze skórek i potnij w kawałki.
Krok 2
Zmiksuj razem z posiekanym drobno czosnkiem, oliwą, octem i namoczoną bułką. Dopraw do smaku, schłodź przez kilka godzin w lodówce.
Krok 3
Chłodnik z pomidorów podawaj razem z plasterkami szynki Serrano i cząstkami ugotowanego na twardo jajka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej


























