Chłodnik po dyrektorsku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Chłodnik po dyrektorsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

150 gramów

800 gramów

300 mililitrów

100 mililitrów

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Truskawki przebierz, opłucz i usuń szypułki.

Krok 2

Rozdrobnij je w mikserze razem ze śmietaną i cukrem.

Krok 3

Połącz z likierem, sokiem z cytryny i pomarańczy oraz winem. Dobrze wymieszaj. Podawaj po schłodzeniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik po dyrektorsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik po dyrektorsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik po dyrektorsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik po dyrektorsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik po dyrektorsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik po dyrektorsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik po dyrektorsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Burger z jajkiem sadzonym
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej