Chłodnik po dyrektorsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik po dyrektorsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

150 gramów

800 gramów

300 mililitrów

100 mililitrów

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Truskawki przebierz, opłucz i usuń szypułki.

Krok 2

Rozdrobnij je w mikserze razem ze śmietaną i cukrem.

Krok 3

Połącz z likierem, sokiem z cytryny i pomarańczy oraz winem. Dobrze wymieszaj. Podawaj po schłodzeniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik po dyrektorsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik po dyrektorsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik po dyrektorsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik po dyrektorsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik po dyrektorsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik po dyrektorsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik po dyrektorsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik po dyrektorsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Świąteczne ciasteczka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.

Czytaj więcej

Jak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.

Czytaj więcej