
Składniki
250 mililitrów
150 gramów
800 gramów
300 mililitrów
100 mililitrów
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Truskawki przebierz, opłucz i usuń szypułki.
Krok 2
Rozdrobnij je w mikserze razem ze śmietaną i cukrem.
Krok 3
Połącz z likierem, sokiem z cytryny i pomarańczy oraz winem. Dobrze wymieszaj. Podawaj po schłodzeniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej