
Składniki
500 gramów
200 gramów
1 sztuka
2 szczypty
2 szczypty
5 łyżek
2 szczypty
1 szczypta
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię obierz ze skóry, pokrój w kostke i piecz 10-15 min aż stanie się miękka.
Krok 2
Do miski przełóż mięso mielone. Do mięsa wbij jajko a następnie dodaj rozgniecioną widelcem dynię. Dodaj przyprawy. Wyrób dobrze masę mięsną.
Krok 3
Zwilżonymi dłońmi wyrabiaj kotleciki.
Krok 4
Smaż na złoto z obu stron na oleju na średnio nagrzanej patelni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej