Kotlety mielone z dynią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone z dynią

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

58 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

200 gramów

1 sztuka

2 szczypty

2 szczypty

5 łyżek

2 szczypty

1 szczypta

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię obierz ze skóry, pokrój w kostke i piecz 10-15 min aż stanie się miękka.

Krok 2

Do miski przełóż mięso mielone. Do mięsa wbij jajko a następnie dodaj rozgniecioną widelcem dynię. Dodaj przyprawy. Wyrób dobrze masę mięsną.

Krok 3

Zwilżonymi dłońmi wyrabiaj kotleciki.

Krok 4

Smaż na złoto z obu stron na oleju na średnio nagrzanej patelni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kotlety z ryżu
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej