Kotlety mielone z dynią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone z dynią

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

200 gramów

1 sztuka

2 szczypty

2 szczypty

5 łyżek

2 szczypty

1 szczypta

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię obierz ze skóry, pokrój w kostke i piecz 10-15 min aż stanie się miękka.

Krok 2

Do miski przełóż mięso mielone. Do mięsa wbij jajko a następnie dodaj rozgniecioną widelcem dynię. Dodaj przyprawy. Wyrób dobrze masę mięsną.

Krok 3

Zwilżonymi dłońmi wyrabiaj kotleciki.

Krok 4

Smaż na złoto z obu stron na oleju na średnio nagrzanej patelni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej