Kotlety mielone z dynią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone z dynią

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

200 gramów

1 sztuka

2 szczypty

2 szczypty

5 łyżek

2 szczypty

1 szczypta

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię obierz ze skóry, pokrój w kostke i piecz 10-15 min aż stanie się miękka.

Krok 2

Do miski przełóż mięso mielone. Do mięsa wbij jajko a następnie dodaj rozgniecioną widelcem dynię. Dodaj przyprawy. Wyrób dobrze masę mięsną.

Krok 3

Zwilżonymi dłońmi wyrabiaj kotleciki.

Krok 4

Smaż na złoto z obu stron na oleju na średnio nagrzanej patelni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kotlety z jajek
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej