Kotlety mielone z dynią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone z dynią

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

58 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

200 gramów

1 sztuka

2 szczypty

2 szczypty

5 łyżek

2 szczypty

1 szczypta

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię obierz ze skóry, pokrój w kostke i piecz 10-15 min aż stanie się miękka.

Krok 2

Do miski przełóż mięso mielone. Do mięsa wbij jajko a następnie dodaj rozgniecioną widelcem dynię. Dodaj przyprawy. Wyrób dobrze masę mięsną.

Krok 3

Zwilżonymi dłońmi wyrabiaj kotleciki.

Krok 4

Smaż na złoto z obu stron na oleju na średnio nagrzanej patelni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej