
Składniki
500 gramów
200 gramów
1 sztuka
2 szczypty
2 szczypty
5 łyżek
2 szczypty
1 szczypta
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię obierz ze skóry, pokrój w kostke i piecz 10-15 min aż stanie się miękka.
Krok 2
Do miski przełóż mięso mielone. Do mięsa wbij jajko a następnie dodaj rozgniecioną widelcem dynię. Dodaj przyprawy. Wyrób dobrze masę mięsną.
Krok 3
Zwilżonymi dłońmi wyrabiaj kotleciki.
Krok 4
Smaż na złoto z obu stron na oleju na średnio nagrzanej patelni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej