Kotlety mielone z gorszkiem i suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone z gorszkiem i suszonymi pomidorami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

2 łyżki

4 łyżki

250 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso przełóż do miski, dodaj posiekaną cebulę i czosnek, przyprawy i jajko. Wymieszaj wszystko, a jeśli masa jest za rzadka dodaj bułki tartej.

Krok 2

Suszone pomidory pokrój w paski, a groszek rozmroź zalewając go wrzątkiem. Odcedź.

Krok 3

Bierz porcję mięsa i rozpłaszczaj na dłoni. Na środek kładź kawałek suszonego pomidora i kilka kulek groszku. Formuj mięsne kuleczki i smaż je na oleju na rumiano ze wszystkich stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z gorszkiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z gorszkiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z gorszkiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z gorszkiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z gorszkiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z gorszkiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z gorszkiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone z gorszkiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej