Kotlety mielone z gorszkiem i suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone z gorszkiem i suszonymi pomidorami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

2 łyżki

4 łyżki

250 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso przełóż do miski, dodaj posiekaną cebulę i czosnek, przyprawy i jajko. Wymieszaj wszystko, a jeśli masa jest za rzadka dodaj bułki tartej.

Krok 2

Suszone pomidory pokrój w paski, a groszek rozmroź zalewając go wrzątkiem. Odcedź.

Krok 3

Bierz porcję mięsa i rozpłaszczaj na dłoni. Na środek kładź kawałek suszonego pomidora i kilka kulek groszku. Formuj mięsne kuleczki i smaż je na oleju na rumiano ze wszystkich stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z gorszkiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z gorszkiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z gorszkiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z gorszkiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z gorszkiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z gorszkiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z gorszkiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone z gorszkiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej