Kotlety mielone z gorszkiem i suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone z gorszkiem i suszonymi pomidorami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

2 łyżki

4 łyżki

250 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso przełóż do miski, dodaj posiekaną cebulę i czosnek, przyprawy i jajko. Wymieszaj wszystko, a jeśli masa jest za rzadka dodaj bułki tartej.

Krok 2

Suszone pomidory pokrój w paski, a groszek rozmroź zalewając go wrzątkiem. Odcedź.

Krok 3

Bierz porcję mięsa i rozpłaszczaj na dłoni. Na środek kładź kawałek suszonego pomidora i kilka kulek groszku. Formuj mięsne kuleczki i smaż je na oleju na rumiano ze wszystkich stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z gorszkiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z gorszkiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z gorszkiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z gorszkiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z gorszkiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z gorszkiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z gorszkiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone z gorszkiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kotlety jagnięce
czas przygotowania
200 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej