Kotlety mielone z gorszkiem i suszonymi pomidorami
średnie
14 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
6 sztuk
2 łyżki
4 łyżki
250 gramów
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso przełóż do miski, dodaj posiekaną cebulę i czosnek, przyprawy i jajko. Wymieszaj wszystko, a jeśli masa jest za rzadka dodaj bułki tartej.
Krok 2
Suszone pomidory pokrój w paski, a groszek rozmroź zalewając go wrzątkiem. Odcedź.
Krok 3
Bierz porcję mięsa i rozpłaszczaj na dłoni. Na środek kładź kawałek suszonego pomidora i kilka kulek groszku. Formuj mięsne kuleczki i smaż je na oleju na rumiano ze wszystkich stron.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej