Kotlety mielone z gorszkiem i suszonymi pomidorami
średnie
11 osób zapisało

Składniki
250 gramów
6 sztuk
1 szklanka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżeczka
4 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso przełóż do miski, dodaj posiekaną cebulę i czosnek, przyprawy i jajko. Wymieszaj wszystko, a jeśli masa jest za rzadka dodaj bułki tartej.
Krok 2
Suszone pomidory pokrój w paski, a groszek rozmroź zalewając go wrzątkiem. Odcedź.
Krok 3
Bierz porcję mięsa i rozpłaszczaj na dłoni. Na środek kładź kawałek suszonego pomidora i kilka kulek groszku. Formuj mięsne kuleczki i smaż je na oleju na rumiano ze wszystkich stron.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej