Kotlety z soi i soczewicy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

2 sztuki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

3 łyżki

1 szklanka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Namocz, a następnie ugotuj soję.

Krok 2

Marchew i cebulę posiekaj.

Krok 3

Ugotuj również szklankę soczewicy i marchewki.

Krok 4

Zmiel soję i soczewicę. Cebulę uduś na oleju.

Krok 5

Wymieszaj wszystkie składniki z płatkami owsianymi, mąką ziemniaczaną. Przypraw i uformuj kotlety.

Krok 6

Smaż z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z soi i soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z soi i soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z soi i soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z soi i soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z soi i soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z soi i soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z soi i soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Mięso na burgery
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej