Kotlety z soi i soczewicy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety z soi i soczewicy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

2 sztuki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

3 łyżki

1 szklanka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Namocz, a następnie ugotuj soję.

Krok 2

Marchew i cebulę posiekaj.

Krok 3

Ugotuj również szklankę soczewicy i marchewki.

Krok 4

Zmiel soję i soczewicę. Cebulę uduś na oleju.

Krok 5

Wymieszaj wszystkie składniki z płatkami owsianymi, mąką ziemniaczaną. Przypraw i uformuj kotlety.

Krok 6

Smaż z obu stron.

pasibrzuch

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z soi i soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z soi i soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z soi i soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z soi i soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z soi i soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z soi i soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z soi i soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety z soi i soczewicy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej