Kotlety z soi i soczewicy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety z soi i soczewicy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

2 sztuki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

3 łyżki

1 szklanka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Namocz, a następnie ugotuj soję.

Krok 2

Marchew i cebulę posiekaj.

Krok 3

Ugotuj również szklankę soczewicy i marchewki.

Krok 4

Zmiel soję i soczewicę. Cebulę uduś na oleju.

Krok 5

Wymieszaj wszystkie składniki z płatkami owsianymi, mąką ziemniaczaną. Przypraw i uformuj kotlety.

Krok 6

Smaż z obu stron.

pasibrzuch

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z soi i soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z soi i soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z soi i soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z soi i soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z soi i soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z soi i soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z soi i soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety z soi i soczewicy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej