
Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
2 sztuki
2 łyżeczki
1 łyżeczka
3 łyżki
1 szklanka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Namocz, a następnie ugotuj soję.
Krok 2
Marchew i cebulę posiekaj.
Krok 3
Ugotuj również szklankę soczewicy i marchewki.
Krok 4
Zmiel soję i soczewicę. Cebulę uduś na oleju.
Krok 5
Wymieszaj wszystkie składniki z płatkami owsianymi, mąką ziemniaczaną. Przypraw i uformuj kotlety.
Krok 6
Smaż z obu stron.

Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej