Kotlety z soi i soczewicy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety z soi i soczewicy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

2 sztuki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

3 łyżki

1 szklanka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Namocz, a następnie ugotuj soję.

Krok 2

Marchew i cebulę posiekaj.

Krok 3

Ugotuj również szklankę soczewicy i marchewki.

Krok 4

Zmiel soję i soczewicę. Cebulę uduś na oleju.

Krok 5

Wymieszaj wszystkie składniki z płatkami owsianymi, mąką ziemniaczaną. Przypraw i uformuj kotlety.

Krok 6

Smaż z obu stron.

pasibrzuch

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z soi i soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z soi i soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z soi i soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z soi i soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z soi i soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z soi i soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z soi i soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety z soi i soczewicy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej