
Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
2 sztuki
2 łyżeczki
1 łyżeczka
3 łyżki
1 szklanka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Namocz, a następnie ugotuj soję.
Krok 2
Marchew i cebulę posiekaj.
Krok 3
Ugotuj również szklankę soczewicy i marchewki.
Krok 4
Zmiel soję i soczewicę. Cebulę uduś na oleju.
Krok 5
Wymieszaj wszystkie składniki z płatkami owsianymi, mąką ziemniaczaną. Przypraw i uformuj kotlety.
Krok 6
Smaż z obu stron.
Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej