Kotlety z marchewki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety z marchewki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

68

935 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

869 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1580 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

100 gramów

1 pęczek

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżka

50 gramów

50 gramów

100 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew zetrzyj na tarce, posiekaj natkę pietruszki, ugotuj do miękkości a następnie wystudź kaszę jaglaną. W misce pomieszaj kaszę, marchew, posiekaną natkę, siemię lniane rodzynki , jajko , mąki oraz przyprawy

Kotlety z marchewki  - Krok 1

Krok 2

Z masy uformuj kotleciki , smaż je na rozgrzanym oleju po 1,5 minuty z każdej strony.

Kotlety z marchewki  - Krok 2
przepisy.pl

Dobra rada:

Do kotletów możesz też dodać dowolne orzeszki trzeba je tylko drobno pokruszyć. Gotowe kotlety idealnie smakują z sosem czosnkowym hellmannsa.

2

Opinie o przepisie

  • Grzegorz Wlazlowicz

    Grzegorz Wlazlowicz , 25.06.2019

    Ok

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Trocinska

    Iwona Trocinska , 28.07.2018

    Ok

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z marchewki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z marchewki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z marchewki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z marchewki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z marchewki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z marchewki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z marchewki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety z marchewki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kotlety z grzybów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kotlety z marchewki Kotlety z marchewki

Masz ochotę na drugie danie bez dodatku mięsa? Postaw na wyjątkowo smaczne i łatwe do zrobienia kotlety z marchewki. Nie samym mięsem człowiek żyje, dlatego od czasu do czasu warto zamiast popularnych schabowych przyrządzić na obiad kotlety wegetariańskie, na bazie lekko słodkawej marchewki. Do gotowej masy zetrzeć możesz odrobinę żółtego, ostrego sera oraz dorzucić garść posiekanego szczypiorku. Wypróbuj również kotlety z marchewki w nieco innej wersji. Dodaj do gotującej się marchewki 2-3 łyżki sparzonych rodzynek, a zamiast kaszy manny użyj jaglanej lub ryżu. Kotleciki panieruj w bułce tartej wymieszanej z ziarnami sezamu i smaż na dobrze rozgrzanej patelni. Przed podaniem odsącz je z tłuszczu na papierowym ręczniku. Serwuj z kleksem gęstej, schłodzonej śmietany lub sosem na bazie jogurtu naturalnego.