Kotlety z fasoli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

202

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżka

4 łyżki

40 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę namocz na 12 godzin. Ugotuj ją do miękkości w wodzie, w której się moczyła.

Krok 2

Pod koniec gotowania posól. Odcedź i ostudź.

Krok 3

Cebulę obierz i wraz z fasolą zmiel w maszynce do mięsa.

Krok 4

Dodaj jajka, przyprawy i tartą bułkę. Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Z masy formuj kotlety. Smaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka Szefa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej