Kotlety z fasoli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety z fasoli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżka

4 łyżki

40 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę namocz na 12 godzin. Ugotuj ją do miękkości w wodzie, w której się moczyła.

Krok 2

Pod koniec gotowania posól. Odcedź i ostudź.

Krok 3

Cebulę obierz i wraz z fasolą zmiel w maszynce do mięsa.

Krok 4

Dodaj jajka, przyprawy i tartą bułkę. Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Z masy formuj kotlety. Smaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety z fasoli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
13 osób ogląda przepis:
Pierogi z serem
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

średnie

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej