
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
1 łyżka
4 łyżki
40 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę namocz na 12 godzin. Ugotuj ją do miękkości w wodzie, w której się moczyła.
Krok 2
Pod koniec gotowania posól. Odcedź i ostudź.
Krok 3
Cebulę obierz i wraz z fasolą zmiel w maszynce do mięsa.
Krok 4
Dodaj jajka, przyprawy i tartą bułkę. Całość dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Z masy formuj kotlety. Smaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej