
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
1 łyżka
4 łyżki
40 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę namocz na 12 godzin. Ugotuj ją do miękkości w wodzie, w której się moczyła.
Krok 2
Pod koniec gotowania posól. Odcedź i ostudź.
Krok 3
Cebulę obierz i wraz z fasolą zmiel w maszynce do mięsa.
Krok 4
Dodaj jajka, przyprawy i tartą bułkę. Całość dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Z masy formuj kotlety. Smaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej