Kotlety z fasoli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety z fasoli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżka

4 łyżki

40 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę namocz na 12 godzin. Ugotuj ją do miękkości w wodzie, w której się moczyła.

Krok 2

Pod koniec gotowania posól. Odcedź i ostudź.

Krok 3

Cebulę obierz i wraz z fasolą zmiel w maszynce do mięsa.

Krok 4

Dodaj jajka, przyprawy i tartą bułkę. Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Z masy formuj kotlety. Smaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety z fasoli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej