
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
1 łyżka
4 łyżki
40 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę namocz na 12 godzin. Ugotuj ją do miękkości w wodzie, w której się moczyła.
Krok 2
Pod koniec gotowania posól. Odcedź i ostudź.
Krok 3
Cebulę obierz i wraz z fasolą zmiel w maszynce do mięsa.
Krok 4
Dodaj jajka, przyprawy i tartą bułkę. Całość dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Z masy formuj kotlety. Smaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej