Kotlety dla wegetarian po indyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety dla wegetarian po indyjsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

null

3 łyżki

null

3 sztuki

2 łyżeczki

3 łyżki

3 szklanki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż zalej 6 szklankami wody i ugotuj.

Krok 2

Czosnek przeciśnij przez praskę i posyp solą.

Krok 3

Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i dodaj do masy czosnkowej.

Krok 4

Następnie wrzuć ryż oraz nasiona słonecznika i natkę pietruszki. Całość dokładnie zmiksuj.

Krok 5

Dodaj sos sojowy, przypraw do smaku kolendrą, imbirem, solą i pieprzem, po czym wymieszaj. Uformuj małe kotlety i obtaczaj je w mące. Smażymy na gorącym tłuszczu, mają być rumiane.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety dla wegetarian po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety dla wegetarian po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety dla wegetarian po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety dla wegetarian po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety dla wegetarian po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety dla wegetarian po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety dla wegetarian po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety dla wegetarian po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej