Kotlety dla wegetarian po indyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety dla wegetarian po indyjsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

null

3 łyżki

null

3 sztuki

2 łyżeczki

3 łyżki

3 szklanki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż zalej 6 szklankami wody i ugotuj.

Krok 2

Czosnek przeciśnij przez praskę i posyp solą.

Krok 3

Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i dodaj do masy czosnkowej.

Krok 4

Następnie wrzuć ryż oraz nasiona słonecznika i natkę pietruszki. Całość dokładnie zmiksuj.

Krok 5

Dodaj sos sojowy, przypraw do smaku kolendrą, imbirem, solą i pieprzem, po czym wymieszaj. Uformuj małe kotlety i obtaczaj je w mące. Smażymy na gorącym tłuszczu, mają być rumiane.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety dla wegetarian po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety dla wegetarian po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety dla wegetarian po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety dla wegetarian po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety dla wegetarian po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety dla wegetarian po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety dla wegetarian po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety dla wegetarian po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej