
Składniki
2 sztuki
null
null
null
3 łyżki
null
3 sztuki
2 łyżeczki
3 łyżki
3 szklanki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż zalej 6 szklankami wody i ugotuj.
Krok 2
Czosnek przeciśnij przez praskę i posyp solą.
Krok 3
Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i dodaj do masy czosnkowej.
Krok 4
Następnie wrzuć ryż oraz nasiona słonecznika i natkę pietruszki. Całość dokładnie zmiksuj.
Krok 5
Dodaj sos sojowy, przypraw do smaku kolendrą, imbirem, solą i pieprzem, po czym wymieszaj. Uformuj małe kotlety i obtaczaj je w mące. Smażymy na gorącym tłuszczu, mają być rumiane.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej