Kotleciki z jajek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki z jajek

Autor:

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

6 łyżek

2 sztuki

3 łyżki

2 sztuki

5 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drobniutko posiekaną cebulę podsmażyć lekko na 3 łyżkach rozgrzanego oleju.

Krok 2

Jajka posiekać,dodać cebulę,tartą bułkę,surowe jajka,doprawić solą i pieprzem.

Krok 3

Jeśli masa jest zbyt sucha,dodać śmietanę.

Krok 4

Dobrze wyrobić ręką,formować kotleciki,obtaczać w bułce tartej i obsmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki z jajek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej