
Składniki
6 sztuk
6 łyżek
2 sztuki
3 łyżki
2 sztuki
5 łyżek
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drobniutko posiekaną cebulę podsmażyć lekko na 3 łyżkach rozgrzanego oleju.
Krok 2
Jajka posiekać,dodać cebulę,tartą bułkę,surowe jajka,doprawić solą i pieprzem.
Krok 3
Jeśli masa jest zbyt sucha,dodać śmietanę.
Krok 4
Dobrze wyrobić ręką,formować kotleciki,obtaczać w bułce tartej i obsmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej


























