Kotleciki z jajek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki z jajek

Autor:

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

6 łyżek

2 sztuki

3 łyżki

2 sztuki

5 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drobniutko posiekaną cebulę podsmażyć lekko na 3 łyżkach rozgrzanego oleju.

Krok 2

Jajka posiekać,dodać cebulę,tartą bułkę,surowe jajka,doprawić solą i pieprzem.

Krok 3

Jeśli masa jest zbyt sucha,dodać śmietanę.

Krok 4

Dobrze wyrobić ręką,formować kotleciki,obtaczać w bułce tartej i obsmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki z jajek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety?

Czytaj więcej