Jajka Benedict przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka Benedict

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 plastry

0.5 szklanki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos. Przykryj kawałkiem papieru woskowanego i odstaw.

Krok 2

Kawałki bułki ułóż na papierowych talerzach.

Krok 3

Na wierzchu każdego kawałka połóż plaster szynki.

Krok 4

Następnie włóż do mikrofalówki i grzej 2 minuty. Jajka ugotuj w koszulkach. Połóż po jednym na grzance. Polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka Benedict - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka Benedict - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka Benedict - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka Benedict - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka Benedict - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka Benedict - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka Benedict - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka Benedict - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej