Jajka Benedict przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka Benedict

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 plastry

0.5 szklanki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos. Przykryj kawałkiem papieru woskowanego i odstaw.

Krok 2

Kawałki bułki ułóż na papierowych talerzach.

Krok 3

Na wierzchu każdego kawałka połóż plaster szynki.

Krok 4

Następnie włóż do mikrofalówki i grzej 2 minuty. Jajka ugotuj w koszulkach. Połóż po jednym na grzance. Polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka Benedict - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka Benedict - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka Benedict - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka Benedict - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka Benedict - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka Benedict - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka Benedict - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka Benedict - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej