
Składniki
4 sztuki
4 plastry
0.5 szklanki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj sos. Przykryj kawałkiem papieru woskowanego i odstaw.
Krok 2
Kawałki bułki ułóż na papierowych talerzach.
Krok 3
Na wierzchu każdego kawałka połóż plaster szynki.
Krok 4
Następnie włóż do mikrofalówki i grzej 2 minuty. Jajka ugotuj w koszulkach. Połóż po jednym na grzance. Polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej