Jajka Benedict

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 plastry

0.5 szklanki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos. Przykryj kawałkiem papieru woskowanego i odstaw.

Krok 2

Kawałki bułki ułóż na papierowych talerzach.

Krok 3

Na wierzchu każdego kawałka połóż plaster szynki.

Krok 4

Następnie włóż do mikrofalówki i grzej 2 minuty. Jajka ugotuj w koszulkach. Połóż po jednym na grzance. Polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka Benedict - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka Benedict - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka Benedict - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka Benedict - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka Benedict - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka Benedict - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka Benedict - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej