Jajka Benedict przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka Benedict

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 plastry

0.5 szklanki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos. Przykryj kawałkiem papieru woskowanego i odstaw.

Krok 2

Kawałki bułki ułóż na papierowych talerzach.

Krok 3

Na wierzchu każdego kawałka połóż plaster szynki.

Krok 4

Następnie włóż do mikrofalówki i grzej 2 minuty. Jajka ugotuj w koszulkach. Połóż po jednym na grzance. Polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka Benedict - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka Benedict - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka Benedict - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka Benedict - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka Benedict - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka Benedict - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka Benedict - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka Benedict - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa serowo - porowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej