Złote kulki z dipem bazyliowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Złote kulki z dipem bazyliowym

Autor: gukinga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 sztuki

1 szczypta

0.5 pęczka

1 litr

5 łyżek

2 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj (można dzień wcześniej) następnie rozgnieć je praską, dodaj jajka, mąkę i dopraw Przyprawą Knorr Delikat.

Krok 2

Dwoma małymi łyżeczkami formuj z ciasta kuleczki, które następnie wrzucaj na gorący głęboki olej, najlepiej do frytkownicy.

Krok 3

Usmażone kuleczki wyłóż na papierowy ręcznik.

Krok 4

Dip bazyliowy: Jogurt wymieszać z majonezem, odrobiną Przyprawy Knorr Delikat oraz drobno posiekaną bazylią. Podawaj z ciepłymi chrupiącymi kulkami.

1

Opinie o przepisie

  • Andrzej Put

    Andrzej Put , 27.11.2015

    Witam A teraz ładnie i prosto - jak do faceta robiącego od czasu do czasu coś w kuchni - Jak zrobić to wszystko wg przepisu i odkleić wymieszaną masę od ręki?? Mąki poszło mi zdecydowanie więcej niż 5 łyżek, żeby dało radę cokolwiek odkleić :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Złote kulki z dipem bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Złote kulki z dipem bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Złote kulki z dipem bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Złote kulki z dipem bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Złote kulki z dipem bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Złote kulki z dipem bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Złote kulki z dipem bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Złote kulki z dipem bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej