
Składniki
1 łyżka
2 sztuki
1 szczypta
0.5 pęczka
1 litr
5 łyżek
2 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj (można dzień wcześniej) następnie rozgnieć je praską, dodaj jajka, mąkę i dopraw Przyprawą Knorr Delikat.
Krok 2
Dwoma małymi łyżeczkami formuj z ciasta kuleczki, które następnie wrzucaj na gorący głęboki olej, najlepiej do frytkownicy.
Krok 3
Usmażone kuleczki wyłóż na papierowy ręcznik.
Krok 4
Dip bazyliowy: Jogurt wymieszać z majonezem, odrobiną Przyprawy Knorr Delikat oraz drobno posiekaną bazylią. Podawaj z ciepłymi chrupiącymi kulkami.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej