PRZEPISY.PL

Zapiekanka z piersi kurczaka i szpinaku

  • 30
  • 4
  • Łatwe
  • 0
8
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • pierś kurczaka podwójna 0.5 kg
  • szpinak (może być mrożony)450 g
  • woda0.15 l
  • czosnek ząbki 4 szt
  • zioła prowansalskie2 szczypty
  • tymianek łyżeczki1 łyżka
  • natka pietruszka 1 pęczek
  • koperek1 łyżka
  • pieprz - Pieprz Kolorowy Mini Kostka Knorr1 szt
    • Krok 1

      Pierś z kurczaka opłukać w ciepłej wodzie, pokroić w kostkę i i natrzeć połową bulionetki KNORR oraz pozostałymi przyprawami - odstawić do lodówki na około 60min.
    • Krok 2

      Szpinak rozmrozić przyprawić odrobiną soli i wycisnąć 4 ząbki czosnku, dodać starty oscypek, w międzyczasie w wodzie rozpuścić drugą połowę bulionetki drobiowej KNORR. Po upływie 60min. wyjąć przyprawionego kurczaka z lodówki i wymieszać ze szpinakiem. Zalać wcześniej przygotowanym bulionem.
    • Krok 3

      Wszystko przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 30-40 min. Przepis polecam szczególnie osobom na diecie, ale myślę, że będzie smakował każdemu. Przyprawy można dobierać według indywidualnych gustów.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    2870
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    99
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    83
    osoby dodały do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    2080
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    4
    Łatwe