Warzywna zapiekanka z krewetkami

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

50 gramów

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule i czosnek pokrój w kostkę, paprykę w paski, cukinie nieobraną w plastry, marchewkę w cienkie plasterki.

Krok 2

Krewetki jeśli są mrożone rozmroź i skrop cytryną.

Krok 3

Na patelni rozgrzej oliwę i obsmaż cebulę i cukinię. Dorzuć krewetki i smaż przez następne 2 minuty, po czym dodaj puszkę pomidorów, papryki, czosnek, przyprawę Delikat Knorr i pieprz. Duś całość kolejne 5 minut.

Krok 4

Formę do zapiekania posmaruj oliwą i wyłóż nadzienie, posyp pokruszoną fetą i oregano. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej