Warzywna zapiekanka z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywna zapiekanka z krewetkami

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

3 sztuki

250 gramów

50 gramów

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule i czosnek pokrój w kostkę, paprykę w paski, cukinie nieobraną w plastry, marchewkę w cienkie plasterki.

Krok 2

Krewetki jeśli są mrożone rozmroź i skrop cytryną.

Krok 3

Na patelni rozgrzej oliwę i obsmaż cebulę i cukinię. Dorzuć krewetki i smaż przez następne 2 minuty, po czym dodaj puszkę pomidorów, papryki, czosnek, przyprawę Delikat Knorr i pieprz. Duś całość kolejne 5 minut.

Krok 4

Formę do zapiekania posmaruj oliwą i wyłóż nadzienie, posyp pokruszoną fetą i oregano. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywna zapiekanka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywna zapiekanka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywna zapiekanka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywna zapiekanka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywna zapiekanka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywna zapiekanka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywna zapiekanka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywna zapiekanka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Dorsz po meksykańsku
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej