Warzywna zapiekanka z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywna zapiekanka z krewetkami

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

3 sztuki

250 gramów

50 gramów

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule i czosnek pokrój w kostkę, paprykę w paski, cukinie nieobraną w plastry, marchewkę w cienkie plasterki.

Krok 2

Krewetki jeśli są mrożone rozmroź i skrop cytryną.

Krok 3

Na patelni rozgrzej oliwę i obsmaż cebulę i cukinię. Dorzuć krewetki i smaż przez następne 2 minuty, po czym dodaj puszkę pomidorów, papryki, czosnek, przyprawę Delikat Knorr i pieprz. Duś całość kolejne 5 minut.

Krok 4

Formę do zapiekania posmaruj oliwą i wyłóż nadzienie, posyp pokruszoną fetą i oregano. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywna zapiekanka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywna zapiekanka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywna zapiekanka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywna zapiekanka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywna zapiekanka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywna zapiekanka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywna zapiekanka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywna zapiekanka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej