
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
1 szczypta
3 sztuki
250 gramów
50 gramów
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule i czosnek pokrój w kostkę, paprykę w paski, cukinie nieobraną w plastry, marchewkę w cienkie plasterki.
Krok 2
Krewetki jeśli są mrożone rozmroź i skrop cytryną.
Krok 3
Na patelni rozgrzej oliwę i obsmaż cebulę i cukinię. Dorzuć krewetki i smaż przez następne 2 minuty, po czym dodaj puszkę pomidorów, papryki, czosnek, przyprawę Delikat Knorr i pieprz. Duś całość kolejne 5 minut.
Krok 4
Formę do zapiekania posmaruj oliwą i wyłóż nadzienie, posyp pokruszoną fetą i oregano. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej