
Składniki
1 sztuka
null
null
2 sztuki
1 łyżeczka
3 łyżki
2 opakowania
1 kilogram
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso dopraw do smaku. Duś je na tłuszczu przez kilka minut.
Krok 2
Cebulę posiekaj i dodaj do mięsa. Przełóż całość do naczynia żaroodpornego.
Krok 3
Na masę wyłóż frytki, posól.
Krok 4
Cytrynę pokrój w plastry i ułóż między frytkami.
Krok 5
W garnku wymieszaj jogurty z solą i pieprzem i polej danie.
Krok 6
Potrawę piecz w piekarniku do momentu, kiedy frytki będą miękkie i złote.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej