
Składniki
1 sztuka
null
null
2 sztuki
1 łyżeczka
3 łyżki
2 opakowania
1 kilogram
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso dopraw do smaku. Duś je na tłuszczu przez kilka minut.
Krok 2
Cebulę posiekaj i dodaj do mięsa. Przełóż całość do naczynia żaroodpornego.
Krok 3
Na masę wyłóż frytki, posól.
Krok 4
Cytrynę pokrój w plastry i ułóż między frytkami.
Krok 5
W garnku wymieszaj jogurty z solą i pieprzem i polej danie.
Krok 6
Potrawę piecz w piekarniku do momentu, kiedy frytki będą miękkie i złote.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej