
Składniki
1 sztuka
null
null
2 sztuki
1 łyżeczka
3 łyżki
2 opakowania
1 kilogram
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso dopraw do smaku. Duś je na tłuszczu przez kilka minut.
Krok 2
Cebulę posiekaj i dodaj do mięsa. Przełóż całość do naczynia żaroodpornego.
Krok 3
Na masę wyłóż frytki, posól.
Krok 4
Cytrynę pokrój w plastry i ułóż między frytkami.
Krok 5
W garnku wymieszaj jogurty z solą i pieprzem i polej danie.
Krok 6
Potrawę piecz w piekarniku do momentu, kiedy frytki będą miękkie i złote.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej