Zapiekanka z frytek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z frytek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

2 sztuki

1 łyżeczka

3 łyżki

2 opakowania

1 kilogram

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso dopraw do smaku. Duś je na tłuszczu przez kilka minut.

Krok 2

Cebulę posiekaj i dodaj do mięsa. Przełóż całość do naczynia żaroodpornego.

Krok 3

Na masę wyłóż frytki, posól.

Krok 4

Cytrynę pokrój w plastry i ułóż między frytkami.

Krok 5

W garnku wymieszaj jogurty z solą i pieprzem i polej danie.

Krok 6

Potrawę piecz w piekarniku do momentu, kiedy frytki będą miękkie i złote.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z frytek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z frytek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z frytek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z frytek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z frytek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z frytek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z frytek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z frytek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej