Zapiekanka z frytek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

2 sztuki

1 opakowanie

2 opakowania

null

null

3 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso dopraw do smaku. Duś je na tłuszczu przez kilka minut.

Krok 2

Cebulę posiekaj i dodaj do mięsa. Przełóż całość do naczynia żaroodpornego.

Krok 3

Na masę wyłóż frytki, posól.

Krok 4

Cytrynę pokrój w plastry i ułóż między frytkami.

Krok 5

W garnku wymieszaj jogurty z solą i pieprzem i polej danie.

Krok 6

Potrawę piecz w piekarniku do momentu, kiedy frytki będą miękkie i złote.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z frytek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z frytek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z frytek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z frytek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z frytek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z frytek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z frytek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
5 osób ogląda przepis:
Biały puch
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej