Zapiekanka z frytek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z frytek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

2 sztuki

1 łyżeczka

3 łyżki

2 opakowania

1 kilogram

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso dopraw do smaku. Duś je na tłuszczu przez kilka minut.

Krok 2

Cebulę posiekaj i dodaj do mięsa. Przełóż całość do naczynia żaroodpornego.

Krok 3

Na masę wyłóż frytki, posól.

Krok 4

Cytrynę pokrój w plastry i ułóż między frytkami.

Krok 5

W garnku wymieszaj jogurty z solą i pieprzem i polej danie.

Krok 6

Potrawę piecz w piekarniku do momentu, kiedy frytki będą miękkie i złote.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z frytek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z frytek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z frytek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z frytek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z frytek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z frytek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z frytek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z frytek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej