Hiszpańska tortilla z makaronem i kiełkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpańska tortilla z makaronem i kiełkami

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 szklanka

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wbijamy jajka. Dodajemy do nich makaron oraz kiełki słonecznika. Seler naciowydrobno siekamy i równiez dodajemy do jajek.

Krok 2

Do jajek dodajemy też ser, sól, pieprz, chili i rozkruszoną kostkę czosnkową. Masę jajeczną mieszamy.

Krok 3

Na patelni rozgrzewamy oliwę. Wylewamy jajka, przykrywamy przykrywką i smażymy na wolnym ogniu ok 10 min aż wierzch tortilli będzie zcięty. Przekładamy na talerz i kroimy w trójkąty. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpańska tortilla z makaronem i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpańska tortilla z makaronem i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpańska tortilla z makaronem i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpańska tortilla z makaronem i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpańska tortilla z makaronem i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpańska tortilla z makaronem i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpańska tortilla z makaronem i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpańska tortilla z makaronem i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Tradycyjne kotlety mielone
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej