Hiszpańska tortilla z makaronem i kiełkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpańska tortilla z makaronem i kiełkami

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 szklanka

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wbijamy jajka. Dodajemy do nich makaron oraz kiełki słonecznika. Seler naciowydrobno siekamy i równiez dodajemy do jajek.

Krok 2

Do jajek dodajemy też ser, sól, pieprz, chili i rozkruszoną kostkę czosnkową. Masę jajeczną mieszamy.

Krok 3

Na patelni rozgrzewamy oliwę. Wylewamy jajka, przykrywamy przykrywką i smażymy na wolnym ogniu ok 10 min aż wierzch tortilli będzie zcięty. Przekładamy na talerz i kroimy w trójkąty. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpańska tortilla z makaronem i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpańska tortilla z makaronem i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpańska tortilla z makaronem i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpańska tortilla z makaronem i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpańska tortilla z makaronem i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpańska tortilla z makaronem i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpańska tortilla z makaronem i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpańska tortilla z makaronem i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kociołek węgierski
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej