Hiszpańska tortilla z makaronem i kiełkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpańska tortilla z makaronem i kiełkami

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 szklanka

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wbijamy jajka. Dodajemy do nich makaron oraz kiełki słonecznika. Seler naciowydrobno siekamy i równiez dodajemy do jajek.

Krok 2

Do jajek dodajemy też ser, sól, pieprz, chili i rozkruszoną kostkę czosnkową. Masę jajeczną mieszamy.

Krok 3

Na patelni rozgrzewamy oliwę. Wylewamy jajka, przykrywamy przykrywką i smażymy na wolnym ogniu ok 10 min aż wierzch tortilli będzie zcięty. Przekładamy na talerz i kroimy w trójkąty. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpańska tortilla z makaronem i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpańska tortilla z makaronem i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpańska tortilla z makaronem i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpańska tortilla z makaronem i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpańska tortilla z makaronem i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpańska tortilla z makaronem i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpańska tortilla z makaronem i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpańska tortilla z makaronem i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej