Hiszpańska tortilla z makaronem i kiełkami
łatwe
31 osób zapisało

Składniki
6 sztuk
1 szklanka
0.5 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski wbijamy jajka. Dodajemy do nich makaron oraz kiełki słonecznika. Seler naciowydrobno siekamy i równiez dodajemy do jajek.
Krok 2
Do jajek dodajemy też ser, sól, pieprz, chili i rozkruszoną kostkę czosnkową. Masę jajeczną mieszamy.
Krok 3
Na patelni rozgrzewamy oliwę. Wylewamy jajka, przykrywamy przykrywką i smażymy na wolnym ogniu ok 10 min aż wierzch tortilli będzie zcięty. Przekładamy na talerz i kroimy w trójkąty. Smacznego
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej