Hiszpańska tortilla z makaronem i kiełkami
łatwe
31 osób zapisało

Składniki
6 sztuk
1 szklanka
0.5 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski wbijamy jajka. Dodajemy do nich makaron oraz kiełki słonecznika. Seler naciowydrobno siekamy i równiez dodajemy do jajek.
Krok 2
Do jajek dodajemy też ser, sól, pieprz, chili i rozkruszoną kostkę czosnkową. Masę jajeczną mieszamy.
Krok 3
Na patelni rozgrzewamy oliwę. Wylewamy jajka, przykrywamy przykrywką i smażymy na wolnym ogniu ok 10 min aż wierzch tortilli będzie zcięty. Przekładamy na talerz i kroimy w trójkąty. Smacznego
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej