Hiszpańska tortilla z makaronem i kiełkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpańska tortilla z makaronem i kiełkami

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

15 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 szklanka

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wbijamy jajka. Dodajemy do nich makaron oraz kiełki słonecznika. Seler naciowydrobno siekamy i równiez dodajemy do jajek.

Krok 2

Do jajek dodajemy też ser, sól, pieprz, chili i rozkruszoną kostkę czosnkową. Masę jajeczną mieszamy.

Krok 3

Na patelni rozgrzewamy oliwę. Wylewamy jajka, przykrywamy przykrywką i smażymy na wolnym ogniu ok 10 min aż wierzch tortilli będzie zcięty. Przekładamy na talerz i kroimy w trójkąty. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpańska tortilla z makaronem i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpańska tortilla z makaronem i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpańska tortilla z makaronem i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpańska tortilla z makaronem i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpańska tortilla z makaronem i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpańska tortilla z makaronem i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpańska tortilla z makaronem i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpańska tortilla z makaronem i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Meksykański kociołek
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej