Ryba z papryką i brzoskwiniami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba z papryką i brzoskwiniami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

4

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 kilogram

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety rybne wymyj, wysusz i obtocz w mące. Usmaż na oleju i odstaw do ostygnięcia.

Krok 2

Papryki oczyść z gniazd nasiennych, wymyj i pokrój podobnie jak cebulę w drobną kostkę.

Krok 3

Brzoskwinie osącz z zalewy (sok zostaw) i dość grubo pokrój. Cebulę zeszklij, następnie dodaj paprykę i duś do miękkości. Dodaj ketchup, sól, pieprz i cukier do smaku oraz sok brzoskwiniowy.

Krok 4

Całość dokładnie wymieszaj, na koniec dodaj pokrojone brzoskwinie. Duś jeszcze kilka minut.

Krok 5

Rybę wyłóż na talerze, przykryj warstwą brzoskwiń i podaj. Danie najlepiej smakuje podane po 12 godzinach od przyrządzenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba z papryką i brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba z papryką i brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba z papryką i brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba z papryką i brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba z papryką i brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba z papryką i brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba z papryką i brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba z papryką i brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej