
Składniki
5 łyżek
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1 kilogram
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety rybne wymyj, wysusz i obtocz w mące. Usmaż na oleju i odstaw do ostygnięcia.
Krok 2
Papryki oczyść z gniazd nasiennych, wymyj i pokrój podobnie jak cebulę w drobną kostkę.
Krok 3
Brzoskwinie osącz z zalewy (sok zostaw) i dość grubo pokrój. Cebulę zeszklij, następnie dodaj paprykę i duś do miękkości. Dodaj ketchup, sól, pieprz i cukier do smaku oraz sok brzoskwiniowy.
Krok 4
Całość dokładnie wymieszaj, na koniec dodaj pokrojone brzoskwinie. Duś jeszcze kilka minut.
Krok 5
Rybę wyłóż na talerze, przykryj warstwą brzoskwiń i podaj. Danie najlepiej smakuje podane po 12 godzinach od przyrządzenia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej