Ryba z papryką i brzoskwiniami

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 kilogram

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety rybne wymyj, wysusz i obtocz w mące. Usmaż na oleju i odstaw do ostygnięcia.

Krok 2

Papryki oczyść z gniazd nasiennych, wymyj i pokrój podobnie jak cebulę w drobną kostkę.

Krok 3

Brzoskwinie osącz z zalewy (sok zostaw) i dość grubo pokrój. Cebulę zeszklij, następnie dodaj paprykę i duś do miękkości. Dodaj ketchup, sól, pieprz i cukier do smaku oraz sok brzoskwiniowy.

Krok 4

Całość dokładnie wymieszaj, na koniec dodaj pokrojone brzoskwinie. Duś jeszcze kilka minut.

Krok 5

Rybę wyłóż na talerze, przykryj warstwą brzoskwiń i podaj. Danie najlepiej smakuje podane po 12 godzinach od przyrządzenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba z papryką i brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba z papryką i brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba z papryką i brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba z papryką i brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba z papryką i brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba z papryką i brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba z papryką i brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej