
Składniki
4 łyżki
150 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
4 łyżki
4 łyżki
50 gramów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść i wypatrosz sandacza, a następnie przekrój go wzdłuż na połówki. Usuń ość kręgosłupa i pokrój ukośnie na porcje.
Krok 2
Posyp pieprzem i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.
Krok 3
Posyp solą, polej tłuszczem i upiecz w piekarniku.
Krok 4
Jajka obierz ze skorupek i posiekaj. Natkę również posiekaj.
Krok 5
Śmietanę wymieszaj z chrzanem, jajkami i natką pietruszki. Dopraw.
Krok 6
Pod koniec pieczenia polej sandacza sosem.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej