Sandacz po polsku

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

150 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

4 łyżki

4 łyżki

50 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść i wypatrosz sandacza, a następnie przekrój go wzdłuż na połówki. Usuń ość kręgosłupa i pokrój ukośnie na porcje.

Krok 2

Posyp pieprzem i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.

Krok 3

Posyp solą, polej tłuszczem i upiecz w piekarniku.

Krok 4

Jajka obierz ze skorupek i posiekaj. Natkę również posiekaj.

Krok 5

Śmietanę wymieszaj z chrzanem, jajkami i natką pietruszki. Dopraw.

Krok 6

Pod koniec pieczenia polej sandacza sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sandacz po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sandacz po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sandacz po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sandacz po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sandacz po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sandacz po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sandacz po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej