
Składniki
4 łyżki
150 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
4 łyżki
4 łyżki
50 gramów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść i wypatrosz sandacza, a następnie przekrój go wzdłuż na połówki. Usuń ość kręgosłupa i pokrój ukośnie na porcje.
Krok 2
Posyp pieprzem i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.
Krok 3
Posyp solą, polej tłuszczem i upiecz w piekarniku.
Krok 4
Jajka obierz ze skorupek i posiekaj. Natkę również posiekaj.
Krok 5
Śmietanę wymieszaj z chrzanem, jajkami i natką pietruszki. Dopraw.
Krok 6
Pod koniec pieczenia polej sandacza sosem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej