Krupnik grzybowy przepis – Zobacz na przepisy.pl

Krupnik grzybowy

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

0.5 szklanki

1 łyżka

3 sztuki

3 łyżki

0.2 szklanki

2 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka umyj, zalej w garnku 1,5 litra zimnej wody. Dodaj pokruszone grzyby. Gotuj 30 minut a potem wywar przecedź - wyjmij skrzydełka i obierz mięso od kości, mięso zachowaj. Grzybki dodaj z powrotem do wywaru.

Krok 2

Do wywaru wrzuć także obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz wypłukaną kaszę, dorzuć kostkę rosołową, gotuj 10 minut.

Krok 3

Na patelni roztop masło, podsmaż na nim włoszczyznę, przełóż do zupy i gotuj aż wszystkie składniki będą miękkie, ew. uzupełnij zupę wodą gdyby była zbyt gęsta. Przed podaniem posyp natką pietruszki.

Izabella Kulińska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krupnik grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krupnik grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krupnik grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krupnik grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krupnik grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krupnik grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krupnik grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej