Krupnik grzybowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krupnik grzybowy

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

0.5 szklanki

1 łyżka

3 sztuki

3 łyżki

0.2 szklanki

2 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka umyj, zalej w garnku 1,5 litra zimnej wody. Dodaj pokruszone grzyby. Gotuj 30 minut a potem wywar przecedź - wyjmij skrzydełka i obierz mięso od kości, mięso zachowaj. Grzybki dodaj z powrotem do wywaru.

Krok 2

Do wywaru wrzuć także obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz wypłukaną kaszę, dorzuć kostkę rosołową, gotuj 10 minut.

Krok 3

Na patelni roztop masło, podsmaż na nim włoszczyznę, przełóż do zupy i gotuj aż wszystkie składniki będą miękkie, ew. uzupełnij zupę wodą gdyby była zbyt gęsta. Przed podaniem posyp natką pietruszki.

Izabella Kulińska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krupnik grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krupnik grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krupnik grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krupnik grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krupnik grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krupnik grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krupnik grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krupnik grzybowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Krupnik jarzynowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej