Krupnik

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

150 gramów

100 gramów

1 sztuka

5 sztuk

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka włóż umyte mięso i zalej 2,5 l wody. Zagotuj i gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez godzinę.

Krok 2

Dodaj obraną marchewkę, pokrojoną na plasterki jeśli lubisz. Dołóż ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę oraz kaszę. Gotuj jeszcze 20 minut.

Krok 3

Na końcu dodaj kostkę Knorr i gotuj przez 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Bulion na włoszczyźnie Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Bulion na włoszczyźnie Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej