
Składniki
5 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
150 gramów
1 sztuka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka włóż umyte mięso i zalej 2,5 l wody. Zagotuj i gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez godzinę.
Krok 2
Dodaj obraną marchewkę, pokrojoną na plasterki jeśli lubisz. Dołóż ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę oraz kaszę. Gotuj jeszcze 20 minut.
Krok 3
Na końcu dodaj kostkę Knorr i gotuj przez 5 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej