
Składniki
5 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
150 gramów
1 sztuka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka włóż umyte mięso i zalej 2,5 l wody. Zagotuj i gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez godzinę.
Krok 2
Dodaj obraną marchewkę, pokrojoną na plasterki jeśli lubisz. Dołóż ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę oraz kaszę. Gotuj jeszcze 20 minut.
Krok 3
Na końcu dodaj kostkę Knorr i gotuj przez 5 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































