
Składniki
5 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
150 gramów
1 sztuka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka włóż umyte mięso i zalej 2,5 l wody. Zagotuj i gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez godzinę.
Krok 2
Dodaj obraną marchewkę, pokrojoną na plasterki jeśli lubisz. Dołóż ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę oraz kaszę. Gotuj jeszcze 20 minut.
Krok 3
Na końcu dodaj kostkę Knorr i gotuj przez 5 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej