
Składniki
200 gramów
500 gramów
1 sztuka
300 gramów
1 pęczek
1 pęczek
200 gramów
4 litry
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żeberka wędzone gotować wraz z marchwią ok. 30 minut. Odcedzić i pokroić na drobne kawałki. Wrzucić z powrotem do wywaru.
Krok 2
Dodać pęczak i pokrojone w paski pieczarki oraz posiekany seler naciowy. Gotować jeszcze 25 minut na wolnym ogniu.
Krok 3
Kostki rosołowe Knorr rozpuścić w niewielkiej ilości odlanego wywaru i dodać do zupy. Zagotować i zdjąć z ognia.
Krok 4
Posiekać drobno natkę pietruszki i koperek. Dodać do zupy, wymieszać i podawać.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej