
Składniki
200 gramów
500 gramów
1 sztuka
300 gramów
1 pęczek
1 pęczek
200 gramów
4 litry
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żeberka wędzone gotować wraz z marchwią ok. 30 minut. Odcedzić i pokroić na drobne kawałki. Wrzucić z powrotem do wywaru.
Krok 2
Dodać pęczak i pokrojone w paski pieczarki oraz posiekany seler naciowy. Gotować jeszcze 25 minut na wolnym ogniu.
Krok 3
Kostki rosołowe Knorr rozpuścić w niewielkiej ilości odlanego wywaru i dodać do zupy. Zagotować i zdjąć z ognia.
Krok 4
Posiekać drobno natkę pietruszki i koperek. Dodać do zupy, wymieszać i podawać.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej
































