
Składniki
200 gramów
500 gramów
1 sztuka
300 gramów
1 pęczek
1 pęczek
200 gramów
4 litry
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żeberka wędzone gotować wraz z marchwią ok. 30 minut. Odcedzić i pokroić na drobne kawałki. Wrzucić z powrotem do wywaru.
Krok 2
Dodać pęczak i pokrojone w paski pieczarki oraz posiekany seler naciowy. Gotować jeszcze 25 minut na wolnym ogniu.
Krok 3
Kostki rosołowe Knorr rozpuścić w niewielkiej ilości odlanego wywaru i dodać do zupy. Zagotować i zdjąć z ognia.
Krok 4
Posiekać drobno natkę pietruszki i koperek. Dodać do zupy, wymieszać i podawać.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej