Kolorowy krupnik z pęczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowy krupnik z pęczakiem

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

500 gramów

1 sztuka

300 gramów

1 pęczek

1 pęczek

200 gramów

4 litry

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żeberka wędzone gotować wraz z marchwią ok. 30 minut. Odcedzić i pokroić na drobne kawałki. Wrzucić z powrotem do wywaru.

Krok 2

Dodać pęczak i pokrojone w paski pieczarki oraz posiekany seler naciowy. Gotować jeszcze 25 minut na wolnym ogniu.

Krok 3

Kostki rosołowe Knorr rozpuścić w niewielkiej ilości odlanego wywaru i dodać do zupy. Zagotować i zdjąć z ognia.

Krok 4

Posiekać drobno natkę pietruszki i koperek. Dodać do zupy, wymieszać i podawać.

Anna Włodarczyk

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowy krupnik z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowy krupnik z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowy krupnik z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowy krupnik z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowy krupnik z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowy krupnik z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowy krupnik z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowy krupnik z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej