
Składniki
200 gramów
500 gramów
1 sztuka
300 gramów
1 pęczek
1 pęczek
200 gramów
4 litry
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żeberka wędzone gotować wraz z marchwią ok. 30 minut. Odcedzić i pokroić na drobne kawałki. Wrzucić z powrotem do wywaru.
Krok 2
Dodać pęczak i pokrojone w paski pieczarki oraz posiekany seler naciowy. Gotować jeszcze 25 minut na wolnym ogniu.
Krok 3
Kostki rosołowe Knorr rozpuścić w niewielkiej ilości odlanego wywaru i dodać do zupy. Zagotować i zdjąć z ognia.
Krok 4
Posiekać drobno natkę pietruszki i koperek. Dodać do zupy, wymieszać i podawać.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej