Kolorowy krupnik z pęczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowy krupnik z pęczakiem

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

500 gramów

1 sztuka

300 gramów

1 pęczek

1 pęczek

200 gramów

4 litry

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żeberka wędzone gotować wraz z marchwią ok. 30 minut. Odcedzić i pokroić na drobne kawałki. Wrzucić z powrotem do wywaru.

Krok 2

Dodać pęczak i pokrojone w paski pieczarki oraz posiekany seler naciowy. Gotować jeszcze 25 minut na wolnym ogniu.

Krok 3

Kostki rosołowe Knorr rozpuścić w niewielkiej ilości odlanego wywaru i dodać do zupy. Zagotować i zdjąć z ognia.

Krok 4

Posiekać drobno natkę pietruszki i koperek. Dodać do zupy, wymieszać i podawać.

Anna Włodarczyk

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowy krupnik z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowy krupnik z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowy krupnik z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowy krupnik z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowy krupnik z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowy krupnik z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowy krupnik z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowy krupnik z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej