
Składniki
1.7 litra
1 opakowanie
15 dekagramów
10 dekagramów
2 sztuki
10 dekagramów
10 dekagramów
0.5 szklanki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj wywar z wody i bulionetki Knorr. Wymieszaj kaszę z niewielką ilością zimnego wywaru. Następnie wlej do pozostałego wywaru. Gotuj na małym ogniu często mieszając.

Krok 2
Po 10 minutach włóż makaron.

Krok 3
Cebule i paprykę pokrój w kostkę i usmaż. Pokrój kiełbasę.

Krok 4
Pod koniec smażenia dodaj pokrojoną kiełbasę.

Krok 5
Następnie całość dodaj do zupy.

Krok 6
W gotującej się zupie rozprowadź Fix Spaghetti Napoli Knorr, wlej śmietanę, dopraw do smaku i chwilę pogotuj. Krupnik a' la leczo podawaj zaraz po przygotowaniu.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Krupnik a`la leczo
Najciekawsze smaki są często efektem najbardziej zaskakujących połączeń. Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak przyrządzić pyszną zupę inspirowaną dwiema popularnymi potrawami – krupnikiem i leczo. Rozpocznij od przygotowania wywaru na bazie wołowej bulionetki, po czym wsyp do niego kaszę mannę i gotuj na małym ogniu. Po chwili dodaj makaron, najlepiej typu muszelki. Następnie sięgnij po produkty, które zazwyczaj są składnikami leczo: czerwoną paprykę, cebulę oraz kiełbasę. Pokrój je w dość dużą kostkę i podsmaż na rozgrzanej patelni. Gdy zaczną się lekko rumienić, wrzuć warzywa i wędlinę do garnka z gotującym się wywarem. Do zupy wsyp błyskawiczny Fix Spaghetti Napoli Knorr w proszku i dokładnie wymieszaj, a na koniec całość zabiel gęstą kwaśną śmietaną. Pamiętaj, aby wcześniej ją zahartować, co zapobiegnie zwarzeniu się. Zupę podawaj bezpośrednio po ugotowaniu z dodatkiem drobno posiekanej świeżej natki pietruszki. Przygotuj kulinarny klasyk w zupełnie nowej odsłonie z naszym przepisem na wyborny krupnik à la leczo.