Krupnik a`la leczo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krupnik a`la leczo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

188 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

134 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.7 litra

1 opakowanie

15 dekagramów

10 dekagramów

2 sztuki

10 dekagramów

10 dekagramów

0.5 szklanki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj wywar z wody i bulionetki Knorr. Wymieszaj kaszę z niewielką ilością zimnego wywaru. Następnie wlej do pozostałego wywaru. Gotuj na małym ogniu często mieszając.

Krupnik a`la leczo - Krok 1

Krok 2

Po 10 minutach włóż makaron.

Krupnik a`la leczo - Krok 2

Krok 3

Cebule i paprykę pokrój w kostkę i usmaż. Pokrój kiełbasę.

Krupnik a`la leczo - Krok 3

Krok 4

Pod koniec smażenia dodaj pokrojoną kiełbasę.

Krupnik a`la leczo - Krok 4

Krok 5

Następnie całość dodaj do zupy.

Krupnik a`la leczo - Krok 5

Krok 6

W gotującej się zupie rozprowadź Fix Spaghetti Napoli Knorr, wlej śmietanę, dopraw do smaku i chwilę pogotuj. Krupnik a' la leczo podawaj zaraz po przygotowaniu.

Krupnik a`la leczo - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krupnik a`la leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krupnik a`la leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krupnik a`la leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krupnik a`la leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krupnik a`la leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krupnik a`la leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krupnik a`la leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krupnik a`la leczo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Krupnik a`la leczoKrupnik a`la leczo

Najciekawsze smaki są często efektem najbardziej zaskakujących połączeń. Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak przyrządzić pyszną zupę inspirowaną dwiema popularnymi potrawami – krupnikiem i leczo. Rozpocznij od przygotowania wywaru na bazie wołowej bulionetki, po czym wsyp do niego kaszę mannę i gotuj na małym ogniu. Po chwili dodaj makaron, najlepiej typu muszelki. Następnie sięgnij po produkty, które zazwyczaj są składnikami leczo: czerwoną paprykę, cebulę oraz kiełbasę. Pokrój je w dość dużą kostkę i podsmaż na rozgrzanej patelni. Gdy zaczną się lekko rumienić, wrzuć warzywa i wędlinę do garnka z gotującym się wywarem. Do zupy wsyp błyskawiczny Fix Spaghetti Napoli Knorr w proszku i dokładnie wymieszaj, a na koniec całość zabiel gęstą kwaśną śmietaną. Pamiętaj, aby wcześniej ją zahartować, co zapobiegnie zwarzeniu się. Zupę podawaj bezpośrednio po ugotowaniu z dodatkiem drobno posiekanej świeżej natki pietruszki. Przygotuj kulinarny klasyk w zupełnie nowej odsłonie z naszym przepisem na wyborny krupnik à la leczo.