Krupnik a`la leczo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

167 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

94 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.7 litra

15 dekagramów

10 dekagramów

2 sztuki

10 dekagramów

10 dekagramów

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj wywar z wody i bulionetki Knorr. Wymieszaj kaszę z niewielką ilością zimnego wywaru. Następnie wlej do pozostałego wywaru. Gotuj na małym ogniu często mieszając.

Krupnik a`la leczo - Krok 1

Krok 2

Po 10 minutach włóż makaron.

Krupnik a`la leczo - Krok 2

Krok 3

Cebule i paprykę pokrój w kostkę i usmaż. Pokrój kiełbasę.

Krupnik a`la leczo - Krok 3

Krok 4

Pod koniec smażenia dodaj pokrojoną kiełbasę.

Krupnik a`la leczo - Krok 4

Krok 5

Następnie całość dodaj do zupy.

Krupnik a`la leczo - Krok 5

Krok 6

W gotującej się zupie rozprowadź Fix Spaghetti Napoli Knorr, wlej śmietanę, dopraw do smaku i chwilę pogotuj. Krupnik a' la leczo podawaj zaraz po przygotowaniu.

Krupnik a`la leczo - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krupnik a`la leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krupnik a`la leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krupnik a`la leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krupnik a`la leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krupnik a`la leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krupnik a`la leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krupnik a`la leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Krupnik a`la leczoKrupnik a`la leczo

Najciekawsze smaki są często efektem najbardziej zaskakujących połączeń. Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak przyrządzić pyszną zupę inspirowaną dwiema popularnymi potrawami – krupnikiem i leczo. Rozpocznij od przygotowania wywaru na bazie wołowej bulionetki, po czym wsyp do niego kaszę mannę i gotuj na małym ogniu. Po chwili dodaj makaron, najlepiej typu muszelki. Następnie sięgnij po produkty, które zazwyczaj są składnikami leczo: czerwoną paprykę, cebulę oraz kiełbasę. Pokrój je w dość dużą kostkę i podsmaż na rozgrzanej patelni. Gdy zaczną się lekko rumienić, wrzuć warzywa i wędlinę do garnka z gotującym się wywarem. Do zupy wsyp błyskawiczny Fix Spaghetti Napoli Knorr w proszku i dokładnie wymieszaj, a na koniec całość zabiel gęstą kwaśną śmietaną. Pamiętaj, aby wcześniej ją zahartować, co zapobiegnie zwarzeniu się. Zupę podawaj bezpośrednio po ugotowaniu z dodatkiem drobno posiekanej świeżej natki pietruszki. Przygotuj kulinarny klasyk w zupełnie nowej odsłonie z naszym przepisem na wyborny krupnik à la leczo.