
Składniki
1.7 litra
1 opakowanie
15 dekagramów
10 dekagramów
2 sztuki
10 dekagramów
10 dekagramów
0.5 szklanki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj wywar z wody i bulionetki Knorr. Wymieszaj kaszę z niewielką ilością zimnego wywaru. Następnie wlej do pozostałego wywaru. Gotuj na małym ogniu często mieszając.

Krok 2
Po 10 minutach włóż makaron.

Krok 3
Cebule i paprykę pokrój w kostkę i usmaż. Pokrój kiełbasę.

Krok 4
Pod koniec smażenia dodaj pokrojoną kiełbasę.

Krok 5
Następnie całość dodaj do zupy.

Krok 6
W gotującej się zupie rozprowadź Fix Spaghetti Napoli Knorr, wlej śmietanę, dopraw do smaku i chwilę pogotuj. Krupnik a' la leczo podawaj zaraz po przygotowaniu.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Krupnik a`la leczo
Najciekawsze smaki są często efektem najbardziej zaskakujących połączeń. Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak przyrządzić pyszną zupę inspirowaną dwiema popularnymi potrawami – krupnikiem i leczo. Rozpocznij od przygotowania wywaru na bazie wołowej bulionetki, po czym wsyp do niego kaszę mannę i gotuj na małym ogniu. Po chwili dodaj makaron, najlepiej typu muszelki. Następnie sięgnij po produkty, które zazwyczaj są składnikami leczo: czerwoną paprykę, cebulę oraz kiełbasę. Pokrój je w dość dużą kostkę i podsmaż na rozgrzanej patelni. Gdy zaczną się lekko rumienić, wrzuć warzywa i wędlinę do garnka z gotującym się wywarem. Do zupy wsyp błyskawiczny Fix Spaghetti Napoli Knorr w proszku i dokładnie wymieszaj, a na koniec całość zabiel gęstą kwaśną śmietaną. Pamiętaj, aby wcześniej ją zahartować, co zapobiegnie zwarzeniu się. Zupę podawaj bezpośrednio po ugotowaniu z dodatkiem drobno posiekanej świeżej natki pietruszki. Przygotuj kulinarny klasyk w zupełnie nowej odsłonie z naszym przepisem na wyborny krupnik à la leczo.