Krupnik z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krupnik z pieczarkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 ziarna

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 pęczek

1 szklanka

2 sztuki

4 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj rosół z dwóch litrów wody, kurczaka i włoszczyzny. Dodaj ziele angielskie i liść laurowy.

Krok 2

Ziemniaki obierz i pokrój je w kostkę. Pieczarki pokrój w plasterki.

Krok 3

Kaszę opłukaj i wrzuć do wywaru, a następnie po kilku minutach dodaj ziemniaki.

Krok 4

Kiedy ziemniaki będą miękkie, wrzuć pieczarki i gotuj jeszcze przez 8-10 minut. Dodaj sól.

Krok 5

Krupnik posyp koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krupnik z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krupnik z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krupnik z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krupnik z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krupnik z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krupnik z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krupnik z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krupnik z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa warzywna
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej