Krupnik z pieczarkami

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 ziarna

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 pęczek

1 szklanka

2 sztuki

4 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj rosół z dwóch litrów wody, kurczaka i włoszczyzny. Dodaj ziele angielskie i liść laurowy.

Krok 2

Ziemniaki obierz i pokrój je w kostkę. Pieczarki pokrój w plasterki.

Krok 3

Kaszę opłukaj i wrzuć do wywaru, a następnie po kilku minutach dodaj ziemniaki.

Krok 4

Kiedy ziemniaki będą miękkie, wrzuć pieczarki i gotuj jeszcze przez 8-10 minut. Dodaj sól.

Krok 5

Krupnik posyp koperkiem.

0

Opinie o przepisie

14 osób ogląda przepis:
Szarlotka z kokosem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej