Krupnik z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krupnik z pieczarkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 ziarna

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 pęczek

1 szklanka

2 sztuki

4 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj rosół z dwóch litrów wody, kurczaka i włoszczyzny. Dodaj ziele angielskie i liść laurowy.

Krok 2

Ziemniaki obierz i pokrój je w kostkę. Pieczarki pokrój w plasterki.

Krok 3

Kaszę opłukaj i wrzuć do wywaru, a następnie po kilku minutach dodaj ziemniaki.

Krok 4

Kiedy ziemniaki będą miękkie, wrzuć pieczarki i gotuj jeszcze przez 8-10 minut. Dodaj sól.

Krok 5

Krupnik posyp koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krupnik z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krupnik z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krupnik z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krupnik z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krupnik z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krupnik z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krupnik z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krupnik z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej