
Składniki
2 ziarna
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 pęczek
1 szklanka
2 sztuki
4 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj rosół z dwóch litrów wody, kurczaka i włoszczyzny. Dodaj ziele angielskie i liść laurowy.
Krok 2
Ziemniaki obierz i pokrój je w kostkę. Pieczarki pokrój w plasterki.
Krok 3
Kaszę opłukaj i wrzuć do wywaru, a następnie po kilku minutach dodaj ziemniaki.
Krok 4
Kiedy ziemniaki będą miękkie, wrzuć pieczarki i gotuj jeszcze przez 8-10 minut. Dodaj sól.
Krok 5
Krupnik posyp koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej