Krupnik z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krupnik z pieczarkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 ziarna

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 pęczek

1 szklanka

2 sztuki

4 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj rosół z dwóch litrów wody, kurczaka i włoszczyzny. Dodaj ziele angielskie i liść laurowy.

Krok 2

Ziemniaki obierz i pokrój je w kostkę. Pieczarki pokrój w plasterki.

Krok 3

Kaszę opłukaj i wrzuć do wywaru, a następnie po kilku minutach dodaj ziemniaki.

Krok 4

Kiedy ziemniaki będą miękkie, wrzuć pieczarki i gotuj jeszcze przez 8-10 minut. Dodaj sól.

Krok 5

Krupnik posyp koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krupnik z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krupnik z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krupnik z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krupnik z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krupnik z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krupnik z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krupnik z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krupnik z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej