
Składniki
2 ziarna
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 pęczek
1 szklanka
2 sztuki
4 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj rosół z dwóch litrów wody, kurczaka i włoszczyzny. Dodaj ziele angielskie i liść laurowy.
Krok 2
Ziemniaki obierz i pokrój je w kostkę. Pieczarki pokrój w plasterki.
Krok 3
Kaszę opłukaj i wrzuć do wywaru, a następnie po kilku minutach dodaj ziemniaki.
Krok 4
Kiedy ziemniaki będą miękkie, wrzuć pieczarki i gotuj jeszcze przez 8-10 minut. Dodaj sól.
Krok 5
Krupnik posyp koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej