Wiosenna zupa pieczarkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenna zupa pieczarkowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

25

heart
1277 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

453 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

883 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 opakowanie

500 mililitrów

1 sztuka

0.5 pęczka

0.5 szklanki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokrój w cienkie plasterki, a cebulę posiekaj.

Wiosenna zupa pieczarkowa  - Krok 1

Krok 2

W garnku rozgrzej margarynę i podsmaż chwilę pieczarki oraz cebulę.

Wiosenna zupa pieczarkowa  - Krok 2

Krok 3

Zupę pieczarkową Knorr wymieszaj z 500 ml wody i wlej do garnka z cebulą. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj około 5 minut.

Wiosenna zupa pieczarkowa  - Krok 3

Krok 4

Dodaj do zupy zielony groszek oraz posiekany szczypiorek. Ponownie wszystko zagotuj i natychmiast przelej na talerz. Groszek powinien pozostać jędrny i zielony. Przed podaniem posyp zupę kiełkami.

Wiosenna zupa pieczarkowa  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Kiełki lucerny możesz dodać nie tylko do kanapek, sałatek i dań wytrawnych, ale i… deserów! Wzbogacą również smak smoothies i koktajli.

4

Opinie o przepisie

  • Alojzy Mikorskimik

    Alojzy Mikorskimik , 19.07.2018

    Przepisy są pyszn

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paula Wlo

    Paula Wlo , 03.05.2018

    pycha!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paula Wlo

    Paula Wlo , 23.04.2018

    przepyszna zupka ! fajne urozmaicenie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Olszewska

    Iwona Olszewska , 14.06.2017

    Jak można promować margarynę do smażenia!!!!! Producent powinien wykazać chociaż minimum uczciwości zawodowej ( bo nie mogę uwierzyć, że nie ma wiedzy na ten temat!) i nie lansować produktów , które smażone są po prostu szkodliwe dla zdrowia. Wszystko na swoje granice , a tym razem zostały one znacząco przekroczone. Iwona z Warszawy

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenna zupa pieczarkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenna zupa pieczarkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenna zupa pieczarkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenna zupa pieczarkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenna zupa pieczarkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenna zupa pieczarkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenna zupa pieczarkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenna zupa pieczarkowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa z wołowiną
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wiosenna zupa pieczarkowa Wiosenna zupa pieczarkowa

Gęsta, kremowa z wyraźnym smakiem pieczarek, smażonej cebulki, ziół i delikatnego zielonego groszku. Wiosenna zupa pieczarkowa to pyszne danie obiadowe dla osób, które cenią sobie łagodne potrawy. Przyrządza się ją ze świeżych pieczarek, których charakterystyczny smak zostaje wydobyty dzięki smażeniu. Zupę doprawia się też szczypiorkiem i przed podaniem posypuje kiełkami lucerny lub słonecznika. Można do niej również dorzucić ugotowaną lub duszoną marchewkę. W takiej postaci, z kawałkiem świeżej bagietki lub chrupiącego wiejskiego chleba, będzie smakowała wyśmienicie. Serwuje się ją też z innymi dodatkami. Dołącz do wiosennej zupy pieczarkowej drobny makaron, ryż albo pokrojone w kostkę ugotowane ziemniaki. Serwuj ją także jako kolację z wytrawnymi wypiekami z ciasta francuskiego lub posypaną groszkiem ptysiowym. Jeśli wolisz zupy kremy, zmiksuj ją blenderem. Do dekoracji użyj gęstej kwaśnej śmietany i prażonych pestek słonecznika. Sprawdź przepis, który krok po kroku pokazuje, jak ją przygotować.