Wiosenna zupa pieczarkowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

1089 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

414 osób wydrukowało

Pobierz pdf

782 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

500 mililitrów

1 sztuka

0.5 pęczka

0.5 szklanki

2 łyżki

0

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokrój w cienkie plasterki, a cebulę posiekaj.

Wiosenna zupa pieczarkowa  - Krok 1

Krok 2

W garnku rozgrzej margarynę i podsmaż chwilę pieczarki oraz cebulę.

Wiosenna zupa pieczarkowa  - Krok 2

Krok 3

Zupę pieczarkową Knorr wymieszaj z 500 ml wody i wlej do garnka z cebulą. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj około 5 minut.

Wiosenna zupa pieczarkowa  - Krok 3

Krok 4

Dodaj do zupy zielony groszek oraz posiekany szczypiorek. Ponownie wszystko zagotuj i natychmiast przelej na talerz. Groszek powinien pozostać jędrny i zielony. Przed podaniem posyp zupę kiełkami.

Wiosenna zupa pieczarkowa  - Krok 4
4

Opinie o przepisie

  • Alojzy Mikorskimik

    Alojzy Mikorskimik

    Przepisy są pyszn

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paula Wlo

    Paula Wlo

    pycha!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paula Wlo

    Paula Wlo

    przepyszna zupka ! fajne urozmaicenie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Olszewska

    Iwona Olszewska

    Jak można promować margarynę do smażenia!!!!! Producent powinien wykazać chociaż minimum uczciwości zawodowej ( bo nie mogę uwierzyć, że nie ma wiedzy na ten temat!) i nie lansować produktów , które smażone są po prostu szkodliwe dla zdrowia. Wszystko na swoje granice , a tym razem zostały one znacząco przekroczone. Iwona z Warszawy

    Odpowiedz Odpowiedz
2 osoby oglądają przepis:
Zupa cytrynowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Kremowa zupa pieczarkowa Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Kremowa zupa pieczarkowa Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wiosenna zupa pieczarkowa Wiosenna zupa pieczarkowa

Gęsta, kremowa z wyraźnym smakiem pieczarek, smażonej cebulki, ziół i delikatnego zielonego groszku. Wiosenna zupa pieczarkowa to pyszne danie obiadowe dla osób, które cenią sobie łagodne potrawy. Przyrządza się ją ze świeżych pieczarek, których charakterystyczny smak zostaje wydobyty dzięki smażeniu. Zupę doprawia się też szczypiorkiem i przed podaniem posypuje kiełkami lucerny lub słonecznika. Można do niej również dorzucić ugotowaną lub duszoną marchewkę. W takiej postaci, z kawałkiem świeżej bagietki lub chrupiącego wiejskiego chleba, będzie smakowała wyśmienicie. Serwuje się ją też z innymi dodatkami. Dołącz do wiosennej zupy pieczarkowej drobny makaron, ryż albo pokrojone w kostkę ugotowane ziemniaki. Serwuj ją także jako kolację z wytrawnymi wypiekami z ciasta francuskiego lub posypaną groszkiem ptysiowym. Jeśli wolisz zupy kremy, zmiksuj ją blenderem. Do dekoracji użyj gęstej kwaśnej śmietany i prażonych pestek słonecznika. Sprawdź przepis, który krok po kroku pokazuje, jak ją przygotować.