Wiosenna zupa pieczarkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenna zupa pieczarkowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

25

heart
1277 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

453 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

881 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 opakowanie

500 mililitrów

1 sztuka

0.5 pęczka

0.5 szklanki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokrój w cienkie plasterki, a cebulę posiekaj.

Wiosenna zupa pieczarkowa  - Krok 1

Krok 2

W garnku rozgrzej margarynę i podsmaż chwilę pieczarki oraz cebulę.

Wiosenna zupa pieczarkowa  - Krok 2

Krok 3

Zupę pieczarkową Knorr wymieszaj z 500 ml wody i wlej do garnka z cebulą. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj około 5 minut.

Wiosenna zupa pieczarkowa  - Krok 3

Krok 4

Dodaj do zupy zielony groszek oraz posiekany szczypiorek. Ponownie wszystko zagotuj i natychmiast przelej na talerz. Groszek powinien pozostać jędrny i zielony. Przed podaniem posyp zupę kiełkami.

Wiosenna zupa pieczarkowa  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Kiełki lucerny możesz dodać nie tylko do kanapek, sałatek i dań wytrawnych, ale i… deserów! Wzbogacą również smak smoothies i koktajli.

4

Opinie o przepisie

  • Alojzy Mikorskimik

    Alojzy Mikorskimik , 19.07.2018

    Przepisy są pyszn

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paula Wlo

    Paula Wlo , 03.05.2018

    pycha!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paula Wlo

    Paula Wlo , 23.04.2018

    przepyszna zupka ! fajne urozmaicenie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Olszewska

    Iwona Olszewska , 14.06.2017

    Jak można promować margarynę do smażenia!!!!! Producent powinien wykazać chociaż minimum uczciwości zawodowej ( bo nie mogę uwierzyć, że nie ma wiedzy na ten temat!) i nie lansować produktów , które smażone są po prostu szkodliwe dla zdrowia. Wszystko na swoje granice , a tym razem zostały one znacząco przekroczone. Iwona z Warszawy

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenna zupa pieczarkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenna zupa pieczarkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenna zupa pieczarkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenna zupa pieczarkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenna zupa pieczarkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenna zupa pieczarkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenna zupa pieczarkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenna zupa pieczarkowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wiosenna zupa pieczarkowa Wiosenna zupa pieczarkowa

Gęsta, kremowa z wyraźnym smakiem pieczarek, smażonej cebulki, ziół i delikatnego zielonego groszku. Wiosenna zupa pieczarkowa to pyszne danie obiadowe dla osób, które cenią sobie łagodne potrawy. Przyrządza się ją ze świeżych pieczarek, których charakterystyczny smak zostaje wydobyty dzięki smażeniu. Zupę doprawia się też szczypiorkiem i przed podaniem posypuje kiełkami lucerny lub słonecznika. Można do niej również dorzucić ugotowaną lub duszoną marchewkę. W takiej postaci, z kawałkiem świeżej bagietki lub chrupiącego wiejskiego chleba, będzie smakowała wyśmienicie. Serwuje się ją też z innymi dodatkami. Dołącz do wiosennej zupy pieczarkowej drobny makaron, ryż albo pokrojone w kostkę ugotowane ziemniaki. Serwuj ją także jako kolację z wytrawnymi wypiekami z ciasta francuskiego lub posypaną groszkiem ptysiowym. Jeśli wolisz zupy kremy, zmiksuj ją blenderem. Do dekoracji użyj gęstej kwaśnej śmietany i prażonych pestek słonecznika. Sprawdź przepis, który krok po kroku pokazuje, jak ją przygotować.