Zupa kurkowa z kurkami na maśle przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa kurkowa z kurkami na maśle

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

2

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

4 sztuki

2 sztuki

1 szklanka

1 łyżeczka

4 szklanki

3 łyżki

1 szklanka

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrać ziemniaki i pokroić w kostkę. Zalać w garnku wodą. Kurki umyć , osuszyć - większe przekroić na pół i smażyć na rozgrzanym maśle aż odparuje sok jaki wydzielą. W tym czasie pokroić w pół ,,piórka "cebulę i dorzucić ją do kurek. Smażyć razem 5 minut mieszając. Przełożyć do garnka z ziemniakami. Wsypać połowę koperku, wrzucić bulion grzybowy . Zalać wodą i gotować 45 minut na średnim gazie. Rozrobić zupę kurkową w zimnej wodzie i wlać do zupy . Gotować jeszcze 10 minut. Dodać śmietankę . Doprawić do smaku Delikatem i pieprzem. Zagęścić zasmażką błyskawiczną białą . Podawać posypaną resztą koperku.

Krok 2

* Można użyć mrożonych duszonych na maśle .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa kurkowa z kurkami na maśle  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa kurkowa z kurkami na maśle  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa kurkowa z kurkami na maśle  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa kurkowa z kurkami na maśle  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa kurkowa z kurkami na maśle  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa kurkowa z kurkami na maśle  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa kurkowa z kurkami na maśle  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa kurkowa z kurkami na maśle  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej