Zupa kurkowa z kurkami na maśle przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa kurkowa z kurkami na maśle

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

2

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

4 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

3 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 szklanka

20 dekagramów

1 łyżeczka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrać ziemniaki i pokroić w kostkę. Zalać w garnku wodą. Kurki umyć , osuszyć - większe przekroić na pół i smażyć na rozgrzanym maśle aż odparuje sok jaki wydzielą. W tym czasie pokroić w pół ,,piórka "cebulę i dorzucić ją do kurek. Smażyć razem 5 minut mieszając. Przełożyć do garnka z ziemniakami. Wsypać połowę koperku, wrzucić bulion grzybowy . Zalać wodą i gotować 45 minut na średnim gazie. Rozrobić zupę kurkową w zimnej wodzie i wlać do zupy . Gotować jeszcze 10 minut. Dodać śmietankę . Doprawić do smaku Delikatem i pieprzem. Zagęścić zasmażką błyskawiczną białą . Podawać posypaną resztą koperku.

Krok 2

* Można użyć mrożonych duszonych na maśle .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa kurkowa z kurkami na maśle  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa kurkowa z kurkami na maśle  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa kurkowa z kurkami na maśle  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa kurkowa z kurkami na maśle  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa kurkowa z kurkami na maśle  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa kurkowa z kurkami na maśle  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa kurkowa z kurkami na maśle  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa kurkowa z kurkami na maśle  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa Pho z wołowiną
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej