Zupa kurkowa z kurkami na maśle przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa kurkowa z kurkami na maśle

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

2

11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

4 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

3 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 szklanka

20 dekagramów

1 łyżeczka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrać ziemniaki i pokroić w kostkę. Zalać w garnku wodą. Kurki umyć , osuszyć - większe przekroić na pół i smażyć na rozgrzanym maśle aż odparuje sok jaki wydzielą. W tym czasie pokroić w pół ,,piórka "cebulę i dorzucić ją do kurek. Smażyć razem 5 minut mieszając. Przełożyć do garnka z ziemniakami. Wsypać połowę koperku, wrzucić bulion grzybowy . Zalać wodą i gotować 45 minut na średnim gazie. Rozrobić zupę kurkową w zimnej wodzie i wlać do zupy . Gotować jeszcze 10 minut. Dodać śmietankę . Doprawić do smaku Delikatem i pieprzem. Zagęścić zasmażką błyskawiczną białą . Podawać posypaną resztą koperku.

Krok 2

* Można użyć mrożonych duszonych na maśle .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa kurkowa z kurkami na maśle  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa kurkowa z kurkami na maśle  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa kurkowa z kurkami na maśle  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa kurkowa z kurkami na maśle  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa kurkowa z kurkami na maśle  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa kurkowa z kurkami na maśle  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa kurkowa z kurkami na maśle  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa kurkowa z kurkami na maśle  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej