Zupa z kurek z ziemniakami i boczkiem
łatwe
462 osoby zapisały

Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
500 mililitrów
150 gramów
1 sztuka
0.5 pęczka
2 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki pokrój w kostkę i ugotuj w lekko osolonej wodzie, aż będą półmiękkie.

Krok 2
W drugim garnku podsmaż na oliwie pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz boczek.

Krok 3
Zupę kurkową Knorr wymieszaj z 500 ml wody.

Krok 4
Gdy boczek będzie rumiany, wlej zupę i dokładnie wymieszaj.

Krok 5
Dodaj ziemniaki i całość gotuj powoli, aż zmiękną.

Krok 6
Na końcu dodaj świeżo mielony pieprz oraz posiekaną natkę pietruszki. W sezonie grzybowym możesz taką zupę wzbogacić świeżymi kurkami.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kremowa zupa z kurek ze szczypiorkiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa z kurek z ziemniakami i boczkiem
Wśród przyrządzanych przez Ciebie zup powinna pojawić się ta z kurek. To wyjątkowo smaczne urozmaicenie codziennych posiłków, łączy bowiem w sobie charakterystyczny zapach grzybów oraz wyrazisty mięsny posmak. Dodatkowo możesz wzmocnić jej aromat, sięgając po wędzony boczek, który dobrze skomponuje się na przykład z wiejską kiełbasą. Jako dodatek do tego dania sprawdzą się natomiast ziemniaki – ugotowane w wodzie i dodane bezpośrednio do zupy. Opcjonalnie możesz je zastąpić grzankami cebulowymi lub czosnkowymi. Wybrane składniki mięsne oraz cebulę podsmaż na patelni, zanim dodasz je do wywaru. Potrawę zapraw kremową zupą z kurek. Gotowe danie podawaj na ciepło, najlepiej bezpośrednio po przyrządzeniu. Dla dekoracji oprósz je natką pietruszki, posiekanym koperkiem lub cząbrem. Serwuj sauté lub z dodatkiem gotowanej włoszczyzny, którą możesz dodać wraz ziemniakami. Koniecznie sprawdź ten przepis i przyrządź dzięki niemu pyszną zupę z kurek z ziemniakami oraz boczkiem. Życzymy smacznego.