
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Połącz jajko, szczyptę soli, szczyptę cukru i łyżkę mąki. Wyrób na gładką masę.
Krok 2
Do gotującego się rosołu wlewaj po łyżce masy.
Krok 3
Delikatnie zamieszaj i gotuj na wolniejszym ogniu jeszcze przez 2 minuty.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej