
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Połącz jajko, szczyptę soli, szczyptę cukru i łyżkę mąki. Wyrób na gładką masę.
Krok 2
Do gotującego się rosołu wlewaj po łyżce masy.
Krok 3
Delikatnie zamieszaj i gotuj na wolniejszym ogniu jeszcze przez 2 minuty.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej