
Składniki
4 sztuki
250 gramów
3 sztuki
1 sztuka
null
null
2 łyżki
3 łyżki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa, obierz.
Krok 2
Włoszczyznę pokrój w paski, natomiast ziemniaki rozkrój na ćwiartki.
Krok 3
Zalej wodą, dodaj przyprawy i gotuj do miękkości.
Krok 4
Osobno ugotuj cebulę posiekaną w piórka, odcedź, zmiksuj i wymieszaj z zupą.
Krok 5
do smaku, zagęść zasmażką przyrządzoną z mąki i masła.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























