Smaczna cebulowa zupa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczna cebulowa zupa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

250 gramów

3 sztuki

1 sztuka

null

null

2 łyżki

3 łyżki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa, obierz.

Krok 2

Włoszczyznę pokrój w paski, natomiast ziemniaki rozkrój na ćwiartki.

Krok 3

Zalej wodą, dodaj przyprawy i gotuj do miękkości.

Krok 4

Osobno ugotuj cebulę posiekaną w piórka, odcedź, zmiksuj i wymieszaj z zupą.

Krok 5

do smaku, zagęść zasmażką przyrządzoną z mąki i masła.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczna cebulowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczna cebulowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczna cebulowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczna cebulowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczna cebulowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczna cebulowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczna cebulowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczna cebulowa zupa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej