Śledzie z ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie z ziemniakami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

null

null

2 łyżeczki

null

1.5 szklanki

1 sztuka

1 pęczek

1 łyżeczka

2 sztuki

2 łyżeczki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i pokrój na połówki.

Krok 2

Rozmaryn wymieszaj z paprykami, solą i pieprzem oraz 3 łyżkami oleju. Polej ziemniaki i wymieszaj, aby w całości były pokryte sosem.

Krok 3

Ułóż ziemniaki w naczyniu żaroodpornym i piecz 35 minut w temperaturze 190 stopni.

Krok 4

Cebulę posiekaj, ogórki obierz i pokrój w drobną kostkę tak samo zrób z jabłkiem i posiekaj koperek. Wszystko to wymieszaj i połącz ze śmietaną.

Krok 5

Następnie dodaj śledzie pokrojone w paski, dopraw.

Krok 6

Schłodzone ziemniaki, polej śledziami w sosie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Szczupak faszerowany
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej