Śledzie z ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie z ziemniakami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

null

null

2 łyżeczki

null

1.5 szklanki

1 sztuka

1 pęczek

1 łyżeczka

2 sztuki

2 łyżeczki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i pokrój na połówki.

Krok 2

Rozmaryn wymieszaj z paprykami, solą i pieprzem oraz 3 łyżkami oleju. Polej ziemniaki i wymieszaj, aby w całości były pokryte sosem.

Krok 3

Ułóż ziemniaki w naczyniu żaroodpornym i piecz 35 minut w temperaturze 190 stopni.

Krok 4

Cebulę posiekaj, ogórki obierz i pokrój w drobną kostkę tak samo zrób z jabłkiem i posiekaj koperek. Wszystko to wymieszaj i połącz ze śmietaną.

Krok 5

Następnie dodaj śledzie pokrojone w paski, dopraw.

Krok 6

Schłodzone ziemniaki, polej śledziami w sosie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej