
Składniki
6 sztuk
1 sztuka
null
null
2 łyżeczki
null
1.5 szklanki
1 sztuka
1 pęczek
1 łyżeczka
2 sztuki
2 łyżeczki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i pokrój na połówki.
Krok 2
Rozmaryn wymieszaj z paprykami, solą i pieprzem oraz 3 łyżkami oleju. Polej ziemniaki i wymieszaj, aby w całości były pokryte sosem.
Krok 3
Ułóż ziemniaki w naczyniu żaroodpornym i piecz 35 minut w temperaturze 190 stopni.
Krok 4
Cebulę posiekaj, ogórki obierz i pokrój w drobną kostkę tak samo zrób z jabłkiem i posiekaj koperek. Wszystko to wymieszaj i połącz ze śmietaną.
Krok 5
Następnie dodaj śledzie pokrojone w paski, dopraw.
Krok 6
Schłodzone ziemniaki, polej śledziami w sosie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej