
Składniki
6 sztuk
1 sztuka
null
null
2 łyżeczki
null
1.5 szklanki
1 sztuka
1 pęczek
1 łyżeczka
2 sztuki
2 łyżeczki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i pokrój na połówki.
Krok 2
Rozmaryn wymieszaj z paprykami, solą i pieprzem oraz 3 łyżkami oleju. Polej ziemniaki i wymieszaj, aby w całości były pokryte sosem.
Krok 3
Ułóż ziemniaki w naczyniu żaroodpornym i piecz 35 minut w temperaturze 190 stopni.
Krok 4
Cebulę posiekaj, ogórki obierz i pokrój w drobną kostkę tak samo zrób z jabłkiem i posiekaj koperek. Wszystko to wymieszaj i połącz ze śmietaną.
Krok 5
Następnie dodaj śledzie pokrojone w paski, dopraw.
Krok 6
Schłodzone ziemniaki, polej śledziami w sosie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej