
Składniki
6 sztuk
1 sztuka
null
null
2 łyżeczki
null
1.5 szklanki
1 sztuka
1 pęczek
1 łyżeczka
2 sztuki
2 łyżeczki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i pokrój na połówki.
Krok 2
Rozmaryn wymieszaj z paprykami, solą i pieprzem oraz 3 łyżkami oleju. Polej ziemniaki i wymieszaj, aby w całości były pokryte sosem.
Krok 3
Ułóż ziemniaki w naczyniu żaroodpornym i piecz 35 minut w temperaturze 190 stopni.
Krok 4
Cebulę posiekaj, ogórki obierz i pokrój w drobną kostkę tak samo zrób z jabłkiem i posiekaj koperek. Wszystko to wymieszaj i połącz ze śmietaną.
Krok 5
Następnie dodaj śledzie pokrojone w paski, dopraw.
Krok 6
Schłodzone ziemniaki, polej śledziami w sosie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























