
Składniki
6 sztuk
1 sztuka
null
null
2 łyżeczki
null
1.5 szklanki
1 sztuka
1 pęczek
1 łyżeczka
2 sztuki
2 łyżeczki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i pokrój na połówki.
Krok 2
Rozmaryn wymieszaj z paprykami, solą i pieprzem oraz 3 łyżkami oleju. Polej ziemniaki i wymieszaj, aby w całości były pokryte sosem.
Krok 3
Ułóż ziemniaki w naczyniu żaroodpornym i piecz 35 minut w temperaturze 190 stopni.
Krok 4
Cebulę posiekaj, ogórki obierz i pokrój w drobną kostkę tak samo zrób z jabłkiem i posiekaj koperek. Wszystko to wymieszaj i połącz ze śmietaną.
Krok 5
Następnie dodaj śledzie pokrojone w paski, dopraw.
Krok 6
Schłodzone ziemniaki, polej śledziami w sosie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej