
Składniki
4 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
5 sztuk
1 szklanka
1 sztuka
2 łyżki
3 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby zalać 1/2 szklanki wody i namoczyć - godzinę przed gotowaniem zupy.
Krok 2
Obrać, umyć i pokroić warzywa. Ziemniaki kroić w kostkę, marchew i por w pół plasterki, seler i pietruszkę utrzeć na tarce jarzynowej (grube oczka). Grzyby pokroić w paski.
Krok 3
Włożyć wszystko do garnka (razem z obranymi ząbkami czosnku), zalać wodą, gotować 30 minut.
Krok 4
Barszcz biały rozrobić z 1/2 szklanki zimnej wody w wlać do zupy. Gotować na małym gazie 10 minut.
Krok 5
Wyjąć kiełbaski, podzielić je na kawałki i włożyć znów do zupy. Wyłowić czosnek. Dodać śmietankę. Doprawić do smaku majerankiem. Posypać koperkiem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Barszcz Biały z Majerankiem Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej