Zupa z Pawii - zuppa pavese przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z Pawii - zuppa pavese

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

18 sztuk

6 sztuk

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj 18 malutkich grzanek z bułki, posyp je startym serem i trzymaj w ciepłym miejscu.

Krok 2

Do gorącego bulionu wbij 6 żółtek.

Krok 3

Podając zupę umieść na środku talerza żółtko, naokoło po 3 grzanki z serem, po czym zalej bulionem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z Pawii - zuppa pavese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z Pawii - zuppa pavese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z Pawii - zuppa pavese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z Pawii - zuppa pavese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z Pawii - zuppa pavese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z Pawii - zuppa pavese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z Pawii - zuppa pavese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Knedle serowe
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej