
Składniki
18 sztuk
6 sztuk
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj 18 malutkich grzanek z bułki, posyp je startym serem i trzymaj w ciepłym miejscu.
Krok 2
Do gorącego bulionu wbij 6 żółtek.
Krok 3
Podając zupę umieść na środku talerza żółtko, naokoło po 3 grzanki z serem, po czym zalej bulionem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej