Zupa z Pawii - zuppa pavese przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z Pawii - zuppa pavese

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

18 sztuk

6 sztuk

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj 18 malutkich grzanek z bułki, posyp je startym serem i trzymaj w ciepłym miejscu.

Krok 2

Do gorącego bulionu wbij 6 żółtek.

Krok 3

Podając zupę umieść na środku talerza żółtko, naokoło po 3 grzanki z serem, po czym zalej bulionem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z Pawii - zuppa pavese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z Pawii - zuppa pavese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z Pawii - zuppa pavese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z Pawii - zuppa pavese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z Pawii - zuppa pavese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z Pawii - zuppa pavese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z Pawii - zuppa pavese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z Pawii - zuppa pavese - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej