Zupa z Pawii - zuppa pavese przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z Pawii - zuppa pavese

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

18 sztuk

6 sztuk

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj 18 malutkich grzanek z bułki, posyp je startym serem i trzymaj w ciepłym miejscu.

Krok 2

Do gorącego bulionu wbij 6 żółtek.

Krok 3

Podając zupę umieść na środku talerza żółtko, naokoło po 3 grzanki z serem, po czym zalej bulionem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z Pawii - zuppa pavese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z Pawii - zuppa pavese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z Pawii - zuppa pavese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z Pawii - zuppa pavese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z Pawii - zuppa pavese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z Pawii - zuppa pavese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z Pawii - zuppa pavese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z Pawii - zuppa pavese - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szybki Stroganoff
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej